Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел връчи

...
Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел връчи
Коментари Харесай

Мария Габриел връчи стипендиите на фондация Еврика на 46 изявени младежи

Българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел връчи за втора поредна година стипендиите, с които фондация " Еврика " годишно отличава младежи с изявени качества в обособени посоки на науката.

При откриването на тържествената гала комисарят акцентира, че всеки един стипендиант е заслужен почитател на труда и напъните на тези български учени, на чието име са учредени обособените стипендии.

" Вдъхновяващо е да се видят толкоз млади мозъци и гений, за които науката е метод на живот. Истински се веселя, че доста от вас получават през днешния ден своите оценки за достижения в региона на новите технологии. Бъдещето на Европа е цифрово и вие можете да пишете върху неговите страници още от през днешния ден, поставяийки основите на това да бъдете идващите европеийски цифрови водачи ", съобщи еврокомисарят.

Сред стипендиантите са младежи, отдадени на компютърните науки, физиката, химията, медицината, биологията, аграрните и ветеринарни науки, горско стопанство, стопанска система, строителство и архитектура. Мария Габриел означи, че цифровите технологии имат значимо място и в тях, което демонстрира, че цифровизацията не е непокътната територия за едни или други.

Днес цифровите технологии се развиват толкоз бързо и проникват на процедура във всяка сфера на живота, че всеки от младежите ще се нуждае от умения да борави с тях, с цел да осъществя оптимално своя капацитет и хрумвания.

Комисарят насърчи стипендиантите да се възползват от програмата за трансграничен стаж „ Цифрова опция “, която дава опция на младежите да натрупат на практика опит в цифрова компания в друга страна членка.

" Вие сте посланиците на България с най-силен глас и вдъхновители, които ни оказват помощ да намерим отговори на провокациите на сегашното и бъдещето.

Вие ни показвате, че любовта към знанието, дисциплината и упоритостта са тези, които водят до резултати ", насочи обръщение към стипендиантите Мария Габриел и им пожела да бъдат историите на триумфа, с които България да се гордее.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР