Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и

...
Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и
Коментари Харесай

Мария Габриел и Вим Вендерс: Думите онлайн са също толкова важни и въздействащи, колкото образите

Българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и известният немски режисьор, публицист и кино продуцент Вим Вендерс , който е дипломат на акцията й SaferInternet4EU, посетиха „ интелигентна “ гимназия в Берлин за спор със средношколци по въпросите на сигурността онлайн.

Интересната аудиенция се организира в границите на филмовия фестивал Берлинале , в който взе участие и Мария Габриел като комисар, в чийто сектор попада стратегия МЕДИА и аудиовизуалния бранш в Европа.
 Мария Габриел БГНЕС
„ Сигурна съм, че господин Вендерс още си спомня времето, когато филмите му са били налични единствено на видео касета. А аз си припомням по какъв начин чаках цяла седмица, с цел да виждам идващия епизод от обичания сериал. Но през днешния ден всички можем да бъдем основатели на наличие и сме доста дейни онлайн, което обаче крие и огромни опасности. Половината от младежите са се сблъскали с един или повече от най-честите интернет опасности, като кибертормоз или секстинг, принудително или смущаващо наличие, изнудване. Ето за какво е доста значимо да бъдете виновни консуматори и да спазвате главните правила за киберхигиена “, насочи обръщение към младежите българският еврокомисар.
 Мария Габриел БГНЕС-->
Мария Габриел притегли вниманието на учениците към няколко от дейностите на Европейската комисия за по-безопасна онлайн среда за тях. Такива са условията към платформите за шерване на видеозаписи да пазят децата от излагане на нездравословно наличие, ограниченията за събаряне на видео с терористично наличие в границите на 1 час, вложението в цифрово обучение и цифрови умения, битката с дезинформацията, идната през март първа Европейска седмица на медийната просветеност и доста други начинания.

Тя насърчи учениците да ревизират източника на една вест и да съпоставят информацията , преди да я споделят, а в профилираната седмица всички искащи ще имат опция да се научат по какъв начин да развият умения за сериозно мислене и взимане на осведомени решения.

Българският еврокомисар показа и последните резултати от акцията #SaferInternet4EU , призовавайки учениците да употребяват всички налични осведомителни и просветителни принадлежности, които тя съдържа. Кампанията досега е достигнала до 30 милиона европейци, допринасяйки за повишение на осведомеността им по отношение на онлайн рисковете, възстановяване на навиците за киберхигиена и поощряване на сериозното потребление на всяка онлайн информация.

„ Културата, образованието и цифровите технологии са три съществени стълба на бъдещото общество , тъй като имат капацитета да дадат опция на хората за по-добро общество, учредено на полезностите, които сме наследили: ценене на човешкото достолепие, независимост на изложение, доверие и обща сигурност. Това бъдеще и Европа принадлежат на вас. Бъдете дейни, изобретателни, внимателни и виновни онлайн, тъй като по този начин безвредно ще продължите приключенията си напред “, прикани най-после гимназистите българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР