Българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел

...
Българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел
Коментари Харесай

Еврокомисарят Мария Габриел подкрепи инициатива на Младежки ГЕРБ срещу фалшивите новини

Българският еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел поддържа самодейност на Младежи ГЕРБ против подправените вести, която се организира в центъра на Варна. Под наслов „ Само истината, не на подправените вести ” минава и летният университет на младежката организация, който също се организира в морската столица, оповестиха от партийния пресцентър.

За да разяснят отрицателния резултат и методите да се предпазим от подвеждащата информация, младежите проведоха самодейност в центъра на Варна. На видео стена пред входа на Морската градина беше излъчен къс филм, а участниците в политическата академия се включиха в раздаването на флаери.
 1  2  3  4  5  7
„ Винаги ще има подправени вести, само че това, което можем да създадем, е да понижим въздействието им, тъй като те разрушават доверието в демократичните полезности, разрушават доверието в нас като хора! Свободата на информация е неприкосновена, по тази причина всяка самодейност, която демонстрира какъв брой е значимо да вършим осведомен избор, е потребна. Медийната просветеност е извънредно значима. Тя изисква да ревизираме достоверността на информацията ”, разяснява Мария Габриел.

В самодейността се включиха също ръководителят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев и народните представители от ГЕРБ Васил Цветков, Галя Василева, Радостин Танев и Станислава Стоянова.

„ Фалшивите вести, поднесени с гръмки и скандални заглавия, елементарно притеглят интерес, само че изкривяват действителността и вкарват в илюзия. Хигиената на четене изисква деликатно да сортираме източниците на информация, на които бихме могли да се доверим. Споделяйки в обществените мрежи манипулирани обстоятелства и тълкувания, на процедура ставаш съизвършител в неистина ”, съобщи ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев. „ Съжалявам, че има политически партии и техни представители, които са съпричастни към производството и разпространяването на подправени вести. Ролята на политиците е да бъдат меродавен източник и да вдъхват доверие. Обратното е неуместно! ”, безапелационен бе Георг Георгиев.

„ Проверявайте обстоятелствата, преди да се доверите! Сайтове със съмнителни заглавия „ изникват ” от време на време в интернет пространството само с цел да заблуждават с подправени вести. Не вярвайте на медии, страници и профили в обществените мрежи, които не познавате и всяка информация в тях е скандална! Най-лесният метод да се предпазите е да не отваряте линк, в случай че не идва от задоволително благонадежден източник ”, поучават младежите посредством флаерите и късия видео филм, който притегли интереса на варненци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР