Българският еврокомисар Мария Габриел не успя да запази ресора си

...
Българският еврокомисар Мария Габриел не успя да запази ресора си
Коментари Харесай

Официално: Мария Габриел поема ресора Иновации и младеж

Българският еврокомисар Мария Габриел не съумя да резервира ресора си от остарелия състав на Еврокомисията - дигитален пазар, и отсега нататък ще дава отговор за " Иновации и юноша ".

Това стана ясно във вторник, когато новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показа структурата и разпределението на ресорите в институцията.

За да бъдат определени, новите комисари би трябвало да преминат чуване и утвърждение в Европейския парламент. Очаква се процедурата да завърши до края на октомври, а от 1 ноември новата Европейска комисия да встъпи в служба за период до 2024 година.

По неофициална информация Габриел трябваше да поеме ресора " Образование и просвета ", само че в последна сметка наличието му е преформулирано на " Иновации и юноша ".

" Аз съм уверен, че ще имаме сектор, който хем ще ни хареса, хем ще е съвременен и ще е заслужен за България. И с най-малко 3 пъти по-голямо финансиране от настоящия ", сподели преди ден министър председателят Бойко Борисов във връзка бъдещия сектор на Габриел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР