Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел: 75 източника на европейско финансиране за културата на едно място - мисията възможна

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова показа в Брюксел новата си самодейност отдадена на културните и креативните браншове – платформата CulturEU.

Заедно с създателя и дизайнер Едуар Вермьолен в ателието на учредената от него елитна фешън къща „ Натан “ тя притегли вниманието към нуждата от и изгодата от новата платформа.



„ Получаванатаинформациязапрограмитезафинансираненее задоволителна, постоянно е фрагментирана и не е елементарно за всеки да се ориентира измежду множеството финансови запаси, които са разполагаем. Ето за какво предлагаме първото по рода си интерактивно управление за финансиране в поддръжка на културата и творчеството. Само с три кликвания, управлението може да насочи културните организации, артистите и създателите към 21 стратегии на Европейски Съюз и инструкции за избор на най-подходящата финансова поддръжка “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Тя обърна внимание на четири съществени детайла, отличаващи новаторската платформа. На първо място, управлението съставлява първото всеобхватно картографиране на необятния набор от благоприятни условия за финансиране на Европейски Съюз в региона на културата. То дава отговори на на практика въпроси, като да вземем за пример койможедакандидатства,какви дейностисеподкрепятивиданафинансирането. Второ, посочени са образци за сполучливи планове и положителни практики, които могат да служат за ентусиазъм за нови планови хрумвания. Трето, наръчникът дава елементарен достъп на всички, които се интересуват от финансиране, автоматизирано да намерят опциите въз основа на своите потребности, бранш и тип организация. Освен това CulturEU ще бъде постоянно обновен в сходство с новите предложения за показване на оферти и ще бъде наличен на всички езици на Европейски Съюз при започване на 2022 година

„ СъздавамеплатформатаCulturEUзавсичкиевропейскиорганизации, жители, гении. С нея се стремим да улесним достъпа до информация за европейско финансиране, основаването на мрежи за съдействие, и да вдъхновим и подкрепимповеченовиучастницивкултурнитепроектинаЕвропа. Платформата търпи развиване с прибавяне на информация освен за нови предложения за планове. Очаквамкултурнитеи творческитесекторидабъдатактивнии нинасочват по какъв начин да я усъвършенстваме “, разяснява още Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР