Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел обясни коя е важната част от европейската иновационна екосистема

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова се срещна през днешния ден с водачите на организациите, отговарящи за развиването на нововъведенията и стартъп екосистемите от района на Западните Балкани, по самодейност на Националната организация за дребни и междинни предприятия. Тя показа целите си в региона на нововъведенията и инструментите за поддръжка, изключително в границите на Европейския съвет за нововъведения, който е част от новата стратегия „ Хоризонт Европа “. След продължаващото сполучливо осъществяване на Цифровата стратегия за Западните Балкани, която започва по предложение на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, в този момент на дневен ред са дейностите за активизиране на вложенията в нововъведения, които могат доста да допринесат за по-висока конкурентоспособност на бизнеса.

„ Организациите, насърчаващи и разрастващи нововъведенията, са жизненоважни сътрудници на новата Европейска иновационна екосистема, част от стратегия „ Хоризонт Европа “. С препоръчан бюджет от 100 милиарда евро, тя ще бъде най-амбициозната стратегия за научни проучвания и нововъведения в Европейски Съюз. Нуждаем се от сполучливи нововъведения, които да са композиция от технологии с бизнес и финансови модели. Това ще има надълбоко позитивно влияние върху обществото и стопанската система “, акцентира Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.



Тя подчертава и на задачите като една от основните новости в „ Хоризонт Европа “, които ще са ориентирани към основаването на нововъведения и научните проучвания за битка с рака, изменението на климата, умните градове, храните и водите. Освен това, повече от 10 милиарда ще бъдат ориентирани съответно към нововъведенията. В рамките на Европейския съвет за нововъведения ще се оферират разнообразни схеми за достъп до капитали и за увеличение на започващите предприятия. Иновационният съвет обезпечава директна поддръжка посредством два съществени инструмента за финансиране – Pathfinder за началната фаза и Accelerator за развиване и внедряване на пазара. „ Вие можете да подкрепите Европейската самодейност за иновационна екосистема посредством създаване на мостове сред вашата екосистема и други такива, разпространение на истории на триумфа и обезпечаване на удобна среда за нововъведения и предприемачество. Това е в наш съвместен интерес. Напълно поддържам желанието на Западните Балкани да подобрят присъединяване си и в идната стратегия „ Хоризонт Европа “ след сполучливото си показване в сегашната „ Хоризонт 2020 “. Това ще помогне на балканските страни да противостоят на казуса с приключването на мозъци “, акцентира българският еврокомисар.

След 2017-та година, страните от Западните Балкани означават забележителен растеж на присъединяване си в актуалната рамкова стратегия. Черна гора и Босна и Херцеговина се показват над междинното за Европейски Съюз равнище. Съществуват редица центрове за върхови достижения, които работят като районни стимулатори.

Мария Габриел: Малките и междинни предприятия са гръбнакът на стопанската система

„ Западните Балкани могат да се оправят още по-добре. Не единствено в схемите на Европейския съвет за научни проучвания и Европейския иновационен съвет, само че и в плановете за съдействие. В тази връзка въведохме така наречен „ скица за свързване “, която ще даде опция за отваряне на открити мрежи към по-слабо показани страни. Научните проучвания и нововъведенията ще играят централна роля в идващите години в световен проект. Насърчавам страните от Западните Балкани да задълбочим партньорството си и дружно бъдем мощен състезател на международната сцена, давайки на нашите иноватори и стартъпи опция да порастват “, прикани Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР