Българският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов Александров направи изказване в

...
Българският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов Александров направи изказване в
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Руската федерация продължава да бъде заплаха за сигурността на Евросъюза

Българският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов Александров направи изявление в Екологичен потенциал във връзка отчета на Върховния представител на Евросъюза по външна политика и сигурност Федерика Могерини, по отношение на имплементацията на Глобалната тактика на Европейски Съюз.

Александър Йорданов се обърна към сътрудниците си минути след избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия.

Александър Йорданов СДС/ЕНП: “Г-н Председател, уважаема г-жо Могерини, Руската федерация продължава да бъде опасност освен за българската национална сигурност, само че и за съюзната сигурност. Окупираният Крим се трансформира във боен плацдарм за експанзия. Руската хибридна война образува антиевропейски настроения и предизвика единството на Европейския съюз и НАТО в областта на сигурността и защитата ”, показа депутатът пред Европарламента.
Той означи още, че за европейската сигурност са изключително значими граничните райони и е належащо ускорение на европейската интеграция на Западните Балкани.

Българският евродепутат изяви вяра, че в съюза ще бъдат признати единствено страни – членове на НАТО и това е значимо обръщение към Република Сърбия. Политиката на разширение би трябвало да има трансформираща мощ.

Той насочи предложение в Глобалната тактика да бъде подчертана връзката сред участието в НАТО на страните от Западните Балкани и тяхното приемане в съюза.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР