Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев бе избран за зам.-член

...
Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев бе избран за зам.-член
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев избран в комисията за финансови престъпления

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев бе определен за зам.-член на новата специфична Комисия по отношение на финансовите закононарушения, отклонението от данъчно облагане и избягването на налози на Европейския парламент, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той ще способства към работата на комисията с опита му като докладчик в сянка по Петата инструкция за битка против изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Новата комисия, чийто мандат бе признат по време на предходното пленарно съвещание, е освен да доразвива до момента подхванатите дейности в Европейския парламент във връзка с ограниченията против укриване на налози, само че и да направи оценка на въздействието на Данък добавена стойност измамите и разпоредбите за административно съдействие в Съюза и продан на информация сред държавите-членки.

Работата на комисията ще включва още да способства към общия спор по отношение на данъчното облагане на цифровата стопанска система, да направи разбор на национални схеми, които обезпечават данъчни привилегии като да вземем за пример стратегиите за поданство, както и на направи оценка на съдействието и обмена на информация с трети страни и интернационалните органи.

Не на последно място, новосформираната комисия ще оцени работата на Европейската комисия по правене на листата на високорисковите трети страни във връзка с изпирането на пари, както и на листата на юрисдикциите, неоказващи подпомагане за данъчни цели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР