Българският евродепутат Ева Майдел се срещна с Ричард Гинграс -

...
Българският евродепутат Ева Майдел се срещна с Ричард Гинграс -
Коментари Харесай

„Гугъл“ ще помага на ЕС в борбата с фалшивите новини

Българският евродепутат Ева Майдел се срещна с Ричард Гинграс - световен вицепрезидент на софтуерния колос „ Google “ по време на пленарната сесия в Страсбург. Двамата разискаха ограниченията за справяне с подправените вести и дезинформацията в интернет. "Повече информация не постоянно значи повече осведоменост. Трябва да осигурим здравословна осведомителна среда и да се борим с разпространяването на неистини и операции в интернет. ", съобщи Ева Майдел.

По време на срещата „ Google “ показа своите планове за поощряване на качествена публицистика и по-конкретно Фонда за нововъведения в цифровите вести (Digital News Innovation Fund), както и дейностите си за повишение на медийната просветеност измежду популацията. " “Гугъл “ е една от фирмите с извънредно огромно влияние върху обществото, нейните услуги – е-поща, операционна система, интернет търсачка, агрегатор на вести и така нататък - са всекидневие за милиардите хора по света, притежаващи смарт телефон. Компаниите от този мащаб, само че и освен, би трябвало да поемат своята част от отговорността за битка с дезинформацията и злоупотребите в интернет ", разяснява още българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Глобалният вицепрезидент на „ Google “ описа пред Майдел, че през идващите месеци компанията възнамерява да пусне в международен мащаб план, който развива все още в Съединени американски щати, обвързван с разпространяването на подправени вести. Гинграс показа, че с цел да понижи видимостта на подправени вести, „ Google “ ще слага по-силен акцент върху авторитетни резултати при възобновяване на информацията, което ще е надграждане на подобренията, направени предходната година във връзка с търсачката. "Приветствам всеки план, който има за цел интернет да остане среда, където жителите имат достъп до качествена информация. „ Google “ дава позитивен образец и се надявам ограниченията да сработят допустимо най-скоро, както и повече компании да оценят въздействието си върху обществото ", показа директно след срещата българският евродепутат Ева Майдел.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР