Българският евродепутат е номиниран от Комисията по земеделие и развитие

...
Българският евродепутат е номиниран от Комисията по земеделие и развитие
Коментари Харесай

Иво Христов е сред новите членове на научния панел към Европейския парламент

Българският евродепутат е номиниран от Комисията по земеделие и развиване на селските региони
Иво Христов, член на Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите, е измежду новите членове на Панел за бъдещето на науката и технологиите към Европейския парламент (STOA). Българският евродепутат бе номиниран от Комисията по земеделие и развиване на селските региони в Екологичен потенциал.

Панелът STOA е научният инструмент за разработване на политиките на Европейския парламент. Състои се от 25 евродепутати, които се дефинират от девет парламентарни комисии.

Европейският хъб за просвета и медии (European Science-Media Hub, ESMH) е едно от звената на STOA - платформа, която предизвиква общуването, образованията и обмяната на опит сред представители на Европейския парламент, научната общественост и медиите. Основен фокус на ESMH е да улесни и усъвършенства разпознаването на достоверните източници на информация чрез разнообразни принадлежности за медиен мониторинг и разбор. Това е една от изключително значимите цели на ESMH, като се има поради, че " общество на постистината ", " дезинформация " и " подправени вести " са все по-популярни постоянно използвани термини. От основаването си до момента ESMH е провел редица събития и семинари като " Как да даваме гласност на науката посредством обществените мрежи? ", „ Как да спечелим изборите: размишления за потреблението и злоупотребата с технологии в предизборните акции “ и образованието „ Справяне с дезинформацията и дезинформацията в науката “. Това лято се организира и първото издание на Европейските дни на младежта и научните медии (EYSMD) - тридневно лятно учебно заведение за млади публицисти на тематика " Изкуствен разсъдък и публицистика ".

Други тематики във фокуса на STOA са стратегическите планирани изследвания в областта на роботиката, прецизното земеделие, 3D биопринтиране, както и изследвания за оценка на технологиите по тематики, свързани с осведомителното общество, като Общия правилник за отбрана на данните (GDPR), изкуствения разсъдък, логаритмите, дезинформацията, блокчейн, обществената поляризация и други

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР