Българският евродепутат Ангел Джамбазки отправи питане до Европейската комисия по

...
Българският евродепутат Ангел Джамбазки отправи питане до Европейската комисия по
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки се бори по труден казус за българските шофьори

Българският евродепутат Ангел Джамбазки насочи запитване до Европейската комисия във връзка налагани санкции на наши интернационалните превозвачи по границите на страните в и отвън Европейски Съюз, в случай че в ремаркето им биват открити незаконни мигранти. Става дума за непозволено навлизане на мигрантите в транспортните средства без знанието на водачите или след упражнена опасност или принуждение против българските водачи.

Налаганите санкции по никакъв начин не са дребни и водачите са длъжни да ги платят, с цел да могат да продължат курса си и да спазят периодите за доставка на товарите си.

Джамбазки пита Европейска комисия наясно ли е с проблема и счита ли налагането на такива санкции за правомерно и законно. Българският евродепутат пита също какво ще предприеме Комисията, с цел да бъде прекъсната тази корист с единния европейски пазар и да отбрани правата и сигурността на европейските жители, наети в транспортния бранш.

За казуса Ангел Джамбазки сезира с писма и министъра на външните работи Екатерина Захариева и на превоза Росен Желязков. Той моли по последния сходен случай с санкциониран български водач в Хърватия българските министри да потърсят подпомагане от хърватските си сътрудници –министъра на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия госпожа Мария Пейчинович Бурич и министъра на морето, превоза и инфраструктурата на Република Хърватия господин Олег Буткович.

Последният случай е напълно свеж и е от 17.01.2019 година На чиновник на българска компания – Веселин Йорданов, му е наложена санкция в размер на левова равноценност на към 9 000 лева на митнически пункт Баяково (Bajakovo), Република Хърватия. Глобата е наложена, тъй като в полуремаркето на автомобила са открити 6 незаконни мигранти, които са били там без знанието на водача, изяснява Джамбазки.

В писмата до Европейска комисия, Министерство на външните работи и МТИТС българският евродепутат и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки ползва документите за санкцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР