Българският евродепутат Александър Йорданов поиска Русия да се извини на

...
Българският евродепутат Александър Йорданов поиска Русия да се извини на
Коментари Харесай

Александър Йорданов с тежко обвинение срещу Путин, иска Русия да се извини на България

Българският евродепутат Александър Йорданов изиска Русия да се извини на България, че я е нападнала през септември 1944 година и е открила комунистически режим.

Той изиска опрощение от Москва по време на спор за "Изопачаването на европейската история и паметта за Втората международна война ", провел се в Европейския парламент в Страсбург. Русия дължи опрощение освен на Полша и балтийските страни, само че и на България, уточни българският евродепутат.

„ Категорично би трябвало да се осъдят опитите на Путин да отхвърля виновността на Съветския съюз за началото, само че и за случилото се след края на Втората международна война. Българската покруса стартира при започване на септември 1944 година, когато Съветският съюз ни афишира война. Руснаците и комунистите назовават тази война „ избавление “, само че това е неистина “, съобщи българският евродепутат от СДС/ЕНП.

„ Съветският съюз постанова в България незаконен комунистически режим. Избити са десетки хиляди българи, елитът на нацията. Отворени са концлагери, организира се противозаконен Народен съд. Днешна Русия като правоприемник на Съюз на съветските социалистически републики дължи опрощение освен на Полша и балтийските страни, само че и на България.

Призовавам обединена Европа да не позволява обособени страни да флиртуват с днешния режим в Кремъл. Необходимо е да се противопоставим на съветската хибридна война против Европа. Надявам се, че няма да има европейски водачи, които тази година на 9 май да бъдат в Москва “, сподели още Александър Йорданов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР