Българският експерт в областта на телекомуникациите и технологиите Георги Ганев

...
Българският експерт в областта на телекомуникациите и технологиите Георги Ганев
Коментари Харесай

Българин оглавява шведския инвестиционен фонд Kinnevik

Българският специалист в региона на телекомуникациите и технологиите Георги Ганев ще бъде новият основен изпълнителен шеф на един от водещите европейски вложители в софтуерния бранш – шведския фонд Kinnevik. Назначението влиза в действие от 1 януари 2018 година, като първичният фокус в активността на новия управител ще бъде консолидирането на активите на компанията в региона на телекомуникациите и в медийния бранш.

В портфолиото на Kinnevik влизат както по-зрели телеком бизнеси като шведския GSM оператор Tele2 и основания в Люксембург мобилен оператор Millicom, чиято активност е най-вече на пазарите в Африка и Латинска Америка, по този начин и цифрови марки като стилния онлайн търговец на дребно Zalando, където е най-големият акционер, написа Financial Times. Инвестиционният фонд е взел участие и в развиването на софтуерни компании като немския софтуерен конгломерат Rocket Internet, въпреки и при започване на месеца да разгласи, че ще продаде оставащия си дял в групата. Инкубаторът Rocket Internet стои зад редица започващи компании, насочени в региона на електронната търговия, включително и навлязлата на българския пазар през 2014 година платформа за онлайн поръчки на храна FoodPanda, която след това беше добита от световния колос в бранша Delivery Hero.

Самият Ганев също стартира кариерата си в Tele2, а понастоящем е член на борда на шефовете на мобилния оператор. Кариерата му минава и през управителни позиции в шведското поделение на норвежкия телеком Telenor, където в интервала май 2010 – август 2012 година е маркетингов шеф, както и в дъщерния му интернет снабдител Bredbandsbolaget, на който е основен изпълнителен шеф от август 2007 до май 2010 година В момента българският управител е президент и основен изпълнителен шеф на шведския онлайн търговец на ИТ артикули Dustin, който управлява от 2012 година

Завършил е магистърска степен по " Информационни технологии " в университета в Упсала, Швеция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР