Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и предлага

...
Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и предлага
Коментари Харесай

Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и нови функционалности


 Българският цифров портфейл phyre пуска версия за iOS и нови функционалности

Българският цифров портфейл phyre пуска версия за iOS и предлага редица нови функционалности. Приложението за iPhone ще разреши на потребителите да се разплащат с другари незабавно и без никакви такси, да правят несъмнено преводи онлайн или на ПОС терминали, както и да употребяват картите си за преданост непосредствено от телефона си.

„ Версията за iOS и новите функционалности, които предоставяме, са още една стъпка към превръщането на phyre в единственото приложение, от което потребителите се нуждаят за ежедневните си заплащания. Нашата цел е да създадем придвижването на средства комфортно, несъмнено и допустимо най-ефективно като цена “, отбелязва изпълнителният шеф на компанията Константин Джелебов.

Плащането на ПОС се реализира с физическа phyre Mastercard, която може да се поръча от приложението, а потребителите получават безвъзмездни и мигновени известия за всяка трансакция. Засега функционалността за заплащане непосредствено с телефон, която е налична за Android потребителите, за момента е заключена от производителя Apple за българския пазар.

Компанията също по този начин пуска и виртуална Mastercard за сигурни онлайн заплащания. Тя се издава изцяло гратис, единствено с едно допиране на екрана на телефона, непосредствено през приложението. Виртуалната карта може да бъде употребена за всевъзможни разплащания в интернет – заплащане на сметки или услуги, или покупки в онлайн магазини. Сигурността е на извънредно високо равнище, защото всеки консуматор може да блокира картата с едно допиране на екрана и да я задейства, единствено когато я употребява.

В допълнение към това, всички консуматори към този момент могат да трансферират средства към личната си банкова сметка изцяло гратис. Единствено е належащо сметката да бъде в българска банка. Преводът се реализира до 2 работни дни. В композиция с към този момент съществуващите мигновени прехвърляния сред phyre консуматори, тази функционалност дава опция за изцяло свободно от такси придвижване на средства.

Освен това потребителите към този момент имат опция да удостоверяват всички заплащания единствено с пръстов отпечатък.

 Българският цифров портфейл phyre пуска версия за iOS и нови функционалности

Портфейлът phyre към този момент има над 23 000 дейни консуматори в България, а от компанията чакат най-малко двоен растеж след стартирането на версията за iOS. Към днешна дата 85% от тях са съсредоточени в столицата и огромните градове на страната, а съотношението мъже-жени е 65-35%. Интересът е доста огромен както при хората в дейна трудова възраст – 25-44 години (над 65%), по този начин и при младежите 18-24 години (15%).

Интересна е и статистиката, която основателите на приложението споделят, във връзка с направените досега преводи. Забелязва се, че потребителите заплащат съвсем отмерено през делничните дни, като най-вече преводи предстоящо се осъществят в петък, когато е краят на работната седмица. Потребителите на phyre заплащат най-често в огромните супермаркети и магазини за хранителни артикули, следвани от заведения за бързо хранене, заведения за хранене, магазини за алкохол и цигари, бензиностанции и други.

Портфейлът разрешава и дигитализиране на всички карти за отстъпки и/или за преданост (каквито множеството търговски вериги оферират на своите клиенти), които работят въз основата на баркод или QR код. Това е и една от функционалностите, изключително желана от женската публика. Потребителите на phyre имат достъп и до цифровизираните брошури на обичаните си търговски вериги, които също могат да преглеждат през телефона си, с помощта на мобилното приложение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР