Българският червен кръст започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите

...
Българският червен кръст започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите
Коментари Харесай

БЧК започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите се във Варна

Българският червен кръст стартира раздаването на хранителни артикули за най-нуждаещите се във Варна и региона. Те се отпускат по Европейската стратегия за материално подкрепяне на обществено слаби хора, като право на помощ имат близо 14 000 души.

С близо 15 на 100 са се нараснали нуждаещите се във Варна, които ще получат безвъзмездни хранителни артикули. Сред тях са фамилии, които имат право на помощи за отопление, майки, осиновили дете, хора с увреждания, както и родители, които са взели еднократна помощ за първокласници.

Най-уязвимите групи във Варна ще получат близо 25 кг артикули от първа нужда - брашно, ориз, олио и консерви. Сред тях е Ана Христова, която е безработна от години. Казва, че помощта е добре пристигнала преди празниците.

Ана Христова: Искам да благодаря, за това, което получих през днешния ден, това е за мен една огромна помощ. Много е мъчно финансово, с 2 деца съм.
Надежда Енева от години се грижи за болната си майка. Възрастната жена има право на питателните артикули, само че не може да си ги вземе сама.
Надежда Енева: Тя няма персонален помощник. Ако някой от нас не ѝ оказва помощ няма по какъв начин да се оправи сама, както финансово ѝ оказваме помощ, по този начин я и гледаме.
Раздаването на хранителни артикули ще продължи до 28 февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР