Българският Червен кръст за поредна година се присъединява към възпоменанието

...
Българският Червен кръст за поредна година се присъединява към възпоменанието
Коментари Харесай

Световен ден в памет на жертвите от пътни инциденти

Българският Червен кръст за поредна година се причислява към възпоменанието на жертвите на пътни произшествия, проведено от Министерство на вътрешните работи, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата, Пътна полиция към Групово дело „ Национална полиция “, Националния съвет на религиозните общности в България, Дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет, Съюза на българските автомобилисти и други държавни и неправителствени организации.
В цялата страна ще бъдат отслужени молебствия. В София заупокойна панихида за жертвите на пътнотранспортни катастрофи ще бъде отслужена в храм-паметника „ Св. Александър Невски “ на 18 ноември 2018 година, неделя, от 11.00 часа.
Резолюция на Организация на обединените нации от 26 октомври 2005 година за повишение сигурността на придвижването по пътищата в целия свят насочва апел към държавните управления и интернационалната общност всяка трета неделя на месец ноември да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР