Българският червен кръст в Габрово се обърна към жителите на

...
Българският червен кръст в Габрово се обърна към жителите на
Коментари Харесай

Внимание! Мамят хората от името на БЧК в…

Българският червен кръст в Габрово се обърна към жителите на общината с апел за нараснало внимание при контактите с лица, които се показват за чиновници или доброволци на организацията.

В последните дни зачестяват опитите за машинация, в които разнообразни лица, от името на БЧК, дават обещание на жителите, че ще им доставят твърдо гориво за отопление, или че ще им дадат помощи – „ пари на ръка “.

БЧК – Габрово изрично се разграничи от тези, които употребяват името на най-значимата филантропична организация за осъществяване на сходен жанр закононарушения.

Българският червен кръст извършва главните си действия в поддръжка на разнообразни уязвими групи от обществото, само че намесването името на организацията в несвойствени за нея функционалности, като даване на твърдо гориво за отопление или разпределяне на пари „ на ръка” на обществено слаби жители, е неприемливо от морална позиция, споделят от организацията и предизвестяват хората да не им дават опция да записват данни от персоналните им карти, дебитни карти или други документи, съдържащи персонални данни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР