Българският червен кръст ще зарадва с коледни подаръци децата от

...
Българският червен кръст ще зарадва с коледни подаръци децата от
Коментари Харесай

БЧК ще раздава коледни подаръци на децата в Бургаско

Българският червен кръст ще зарадва с коледни дарове децата от фамилиите, наранени от скорошните наводнения в Бургаско. Парите ще бъдат обезпечени посредством благотворителната акция "Подари Коледа ", провеждана за 12-а поредна година, съобщи БНР.

Месец след огромното наводняване жителите на село Ливада споделят, че към момента няма следствени дейности за това каква е повода за бедствието. Точно преди месец в село Ливада приливна вълна заля над 50 къщи. Наводнените къщи в село Ливада се възвръщат, само че ще мине дълго време, до момента в който станат още веднъж годни за живот, сподели кметът Ангел Радев.

Пред довеждане докрай са 12-13 къщи. За ремонт остават още към десетина къщи. От Фонда за бедствия и повреди би трябвало да обезпечат 700 000 лв. за разчистване на речните корита и деретата в наводнения регион, сподели регионалният шеф Вълчо Чолаков и добави: Отделно по линия на Фонд "Солидарност " бяха събрани документи за вреди и за предварителна защита на стойност, мисля че над 80 милиона евро, което беше подадено по съответния ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР