Българският Червен кръст се присъединява към призива за слагане край

...
Българският Червен кръст се присъединява към призива за слагане край
Коментари Харесай

75 години от бомбардировката над Хирошима

Българският Червен кръст се причислява към апела за слагане завършек на нуклеарната епоха . Повод това е и отбелязването на 75-ата годишнина от бомбардировките над Хирошима и Нагасаки в миг, когато рискът от потребление на нуклеарно оръжие се покачва до равнища, невиждани от края на Студената война, а нуклеарните страни все по-често насочат закани.

Безспорните доказателства за тяхното пагубно влияние затвърждават убеждението, че използването им в никакъв случай не би могла да подхожда на нормите на интернационалното филантропично право. Такъв коментар показаха от Българският Червен кръст (БЧК).

Днес в света има над 14 000 нуклеарни бойни глави, хиляди от които са подготвени да бъдат изстреляни във всеки един миг . Силата на доста от тях е десетки пъти по-голяма от тази, на бомбите, хвърлени над Хирошима и Нагасаки.

Ядрените оръжия в никакъв случай повече не би трябвало да се употребяват и би трябвало да бъдат изцяло неразрешени посредством инструментите на интернационалното право, декларират от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР