Българският Червен кръст преустановява събирането на материални дарения за Турция,

...
Българският Червен кръст преустановява събирането на материални дарения за Турция,
Коментари Харесай

БЧК: Нужни са само зимни палатки и отоплителни уреди

Българският Червен кръст прекратява събирането на материални дарения за Турция, оповестяват от филантропичната организация.

Причината е, че Турският Червен полумесец категорично моли да се ограничи изпращането на материални дарения, като се изключи зимни палатки и отоплителни уреди за тях. Считано от сряда, 15 февруари 2023 година, организацията ще работи по подбиране и разпределение на постъпилите филантропични помощи и към този момент декларираните доставки. При постъпване на ново искане за изпращане на спомагателна филантропична помощ в Турция и Сирия, акцията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде възобновена.

От БЧК прецизират, че не престават да дават филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. До момента по Националната акция на организацията са набрани малко над 1 900 000 лева От тях към този момент са преведени 480 000 лева за Турция и 320 000 лева за Сирия. Предстои изпращането и на финансова помощ на двустранна основа.

Досега получените на къс номер 1466 смс-и са близо 470 000. Общата стойност на материалните дарения от БЧК възлиза на близо 290 000 евро.

Заради извънредно тежката конюнктура и сериозните логистични усложнения в интернационалната интервенция, които изпитват двете наранени от земетресението страни, Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец приканва партньорските организации за приоритизиране на финансовата помощ.

Българският Червен кръст е в подготвеност да изпрати първите два тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия. Организацията е по отношение на общностите на Сирия и на Ливан в България, за приемане на набраните от тях дарения и за оказване на подпомагане за тяхното превозване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР