Българският Червен кръст откри Национален кризисен оперативен център (НКОЦ) с

...
Българският Червен кръст откри Национален кризисен оперативен център (НКОЦ) с
Коментари Харесай

БЧК със софтуерна система за управление на кризисни ситуации в реално време

Българският Червен кръст откри Национален спешен действен център (НКОЦ) за да усъвършенства координацията на дейностите си на национално и районно равнище. Той се намира в Учебно-логистичния център в Лозен, а като част от него е в ъведена и софтуерна система за ръководство и мониторинг при спешни обстановки в действително време.

Трите съществени функционалности на НКОЦ, гарантиращи допустимо най-ефективна реакция в отговор на възможни бедствия, повреди и произшествия, са организация, информация и техническа експертиза. Центърът ще координира и профилираната подготовка за реакция при рецесии, която ще включва обмисляне, тренировки, извършения, както и действия свързани с оценка, реагиране и възобновяване. Така ще може да бъде създадена и методология за образование на разнообразни целеви групи.

Кризисният център ще служи като централизирано звено за съгласуваност и реакция при рецесии, поддържайки система за ръководство на информацията в действително време . Така осведомителният поток към организацията и към обществеността ще е своевременен, действен и настоящ, което е причина и за по-ефективна стандартизация и визуализация на данни.

Центърът бе открит от ръководителя на БЧК акад. Христо Григоров и от генералния шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов. На церемонията по откриването участва и гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР