Българският червен кръст изпрати над 24 тона хуманитарна помощ за

...
Българският червен кръст изпрати над 24 тона хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

БЧК изпрати над 24 тона хуманитарна помощ за Сирия

Българският червен кръст изпрати над 24 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Сирия, станало на 6 февруари т.г., оповестиха от БЧК. Помощта, разпределена в четири камиона, съдържа дарения от български жители и компании, събрани в границите на националната акция в помощ на потърпевшите.
Прочетете още
Още близо 33 тона дарения, също събрани в границите на националната акция на БЧК, се чака да бъдат превозени на 16 март с карго аероплан за Бейрут, Ливан. В Бейрут пратката ще бъде разтоварена от представители на Ливанския Червен кръст и посредством филантропичен ескорт ще бъде доставена в Сирия. На сирийска територия филантропичната помощ от БЧК ще бъде поета от Сирийския Арабски Червен полумесец, който има достъп до всички наранени територии и ще даде българските дарения на нуждаещите се.

До момента БЧК е предоставила за Турция и Сирия материални дарения от бедствения си запас на стойност близо 310 000 евро, както и 224 кашона дарения за Турция.

Земетресенията, регистрирани на 6 февруари на границата сред Турция и Сирия, оставиха десетки хиляди хора без домове, а жертвите са над 50 хиляди. В спасяването на потърпевшите се включиха избавителни екипи от десетки страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР