Българският Червен кръст (БЧК) в Русе разкри пункт за набиране

...
Българският Червен кръст (БЧК) в Русе разкри пункт за набиране
Коментари Харесай

БЧК в Русе разкри пункт за набиране на дарения в помощ на Украйна

Българският Червен кръст (БЧК) в Русе разкри пункт за набиране на дарения в помощ на Украйна

Инициативата е част от оповестената преди ден национална акция, съобщи

Пунктът се намира в офиса на червенокръстката организация в крайдунавския град, като към този момент има доста искащи да оказват помощ, заяви шефът на регионалната конструкция на БЧК Антоанета Ябанозова.

Събират се нови облекла и обувки - мъжки, женски и детски, спално долни дрехи, топли завивки, както и хигиенични материали.

"Офисът ще работи всеки ден, в това число на Трети март, а също и в събота и неделя. Всеки е добре пристигнал. Благодарим на хората, които се отзоваха. Не стопират телефонните позвънявания от през вчерашния ден, а през днешния ден имаме доста донори, които откликнаха ", сподели Ябанозова.

Един от донорите е 66-годишният Генчо Пенев. Той донесе в пункта две детски якета.

"Дарих, тъй като е належащо. Тези хора в този момент теглят, страдат, поради един човек, за който не желая да споделям груби думи. Трябва да спре тази война ", сподели Пенев.

От БЧК в Русе са в подготвеност при потребност да разкрият и пункт с доброволчески екип на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост ", който да оказва поддръжка с храна, вода и топли питиета на идващите у нас украинци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР