Българският частен газов оператор Overgas Inc се е присъединил към

...
Българският частен газов оператор Overgas Inc се е присъединил към
Коментари Харесай

„Овергаз“ се е присъединил към иска на PGNiG във връзка с решението на ЕК по делото за „Газпром“


Българският частен газов оператор Overgas Inc се е включил към правосъдния иск на полския газов оператор PGNiG, в който се оспорва решението на Европейската комисия по антимонополното дело против „ Газпром “, се споделя в известие на полската компания.

„ На 28 февруари 2019 година Съдът на Европейски Съюз осведоми PGNiG, че към жалбата по решението на Европейската комисия от страна на PGNiG се е включила също и компанията Overgas Inc., занимаваща се с дистрибуция и продажба на газ на българския пазар “, се споделя в известието.

През октомври полската нефтогазова компания PGNiG апелира решението на Европейската комисия по антимонополното дело с „ Газпром “. Представител на Европейска комисия е споделил за РИА Новости, че Европейската комисия ще отбрани в съда решението си по това дело.

Европейската комисия през 2012 година инициира антимонополно следствие във връзка с активността на „ Газпром “ в редица страни от Европейския съюз. В рамките на това село Европейска комисия повдигна към съветския холдинг през 2015 година публично обвиняване в нарушавания в България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия.

След нескончаем разговор, през месец май 2018 година Европейска комисия приключи следствието без санкции за „ Газпром “, само че наложи на съветската компания редица отговорности по активността й в избрани страна от Централна и Източна Европа при нарушаванията, на които може да бъдат въведени наказания в размер до 10 % от световния оборот на компанията. В частност, „ Газпром “ би трябвало да смъкна пречките по трансграничната препродажба на газ в Централна и Източна Европа.

Официалното известие на PGNiG: http://en.pgnig.pl/news/-/news-list/id/pgnig-s-statement-concerning-the-decision-of-the-governments-of-poland-and-lithuania/newsGroupId/1910852
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР