Българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев, изигра много

...
Българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев, изигра много
Коментари Харесай

На профи ринга Тервел Пулев претърпя първата си загуба ВИДЕО

Българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев, изигра доста мощен мач, само че в последна сметка не съумя да завоюва против руснака Сергей Ковальов. Битката в Лос Анджелис сподели най-силните страни и на двамата боксьори, само че някогашният международен първенец сподели повече класа и опит, които му завоюваха 10-рундовата борба против по-малкия от братята Пулеви. Показателно е обаче, че мачът приключи без пряк нокаут.

39-годишнят руснак остави усещане, че беше по-активният от двамата, сподели много сериозна експедитивност, движеше се повече и съумя да вкара бързи и точни удари с двете ръце. В същото време Тервел, който даде всичко от себе си в своя мач №17 на професионалния кръг, стоеше добре физически, само че не съумя да отговори на сериозното предизвикателство, което му насочи някогашният международен първенец в „ лека-тежка “ категория.

В последна сметка съдиите отсъдиха единомислеща победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93.

We go from Kubrat to Tervel. Can Tervel spoil the cruiserweight debut of Kovalev?
— FITE (@FiteTV)

ПЪРВИ РУНД:

Ковальов стартира по-активно дуела, а Тервел Пулев опитва дясно кроше. Продължиха замени на леви прави удари. Пулев съумя да вкара два сполучливи десни прави удари. Ковальов обаче отвърна с дясно кроше. В края на рунда руснакът вкара два десни удари в тялото на Тервел.

After a 2 1/2 year layoff, Kovalev is back in a new division!
— FITE (@FiteTV)

ВТОРИ РУНД:

И двамата продължиха с размяната на удари. Последва по-активна игра на Тервел, който първо вкара дясно, а малко по-късно и ново тъкмо ляво кроше. Ковальов отговори с десен прав. Размяната на удари продължи. Пулев опит ляв прав, само че Кавальов вкара тежко дясно кроше. В края на рунда Тервел вкара ляво кроше, само че руснакът контраатакува и получи удар.

ТРЕТИ РУНД:

Българинът започва с добър ляв прав. Руснакът обаче вкара ляво и дясно кроше в главата на Тервел. Нов ляв прав на Ковальов, който обаче показваше и признаци на отмалялост. В последна сметка първите три рунда са дадени в интерес на Ковальов с 10:9.

Tervel Pulev dropping an elbow in a fight.
— FITE (@FiteTV)

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Тервел стартира да се движи по-добре с краката, а размяната на удари сред двамата продължи. Ковальов вкара удар в тялото на българина. Тервел отговори с дясно кроше. Към края на рунда руснакът, който беше по-активен, вкара дясно право кроше.

ПЕТИ РУНД:

Българинът започва интензивно петия рунд и вкара ляв прав. Последва нова мощна офанзива на Пулев с десен ъперкът и ляв прав. Ковальов опита да отговори с офанзиви в тялото на Тервел. Двамата продължиха с размяната на удари, а българинът нанесе тъкмо кроше. В края и двамата съумяха да се отчетат с по едно вкарано ляво кроше.

Buddy McGirt gives instruction to Kovalev in between rounds.
— FITE (@FiteTV)

ШЕСТИ РУНД:

Руснакът продължаваше да е по-настоятелен и сякаш имаше леко преимущество. Пулев обаче контраатакуваше сполучливо. Комбинация от десен и ляв прав за Тервел се оказа сполучлива. Срещата беше прекратена за малко по-късно, защото кецовете на Ковальов се развързаха и съдията подреди на екипа му да ги вържат. В края на рунда Тервел вкара прецизен десен удар в тялото на противника си.

We are headed to ROUND 6! How do you have it scored?
— FITE (@FiteTV)

СЕДМИ РУНД:

И двамата съперници се хвърлиха в здрава замяна на удари. Тервел вкара ляв прав, последван малко по-късно и от ляво кроше. В тези секунди по-активният боксьор беше българинът. Точно преди да удари гонгът Пулев се регистрира с прецизен ъперкът.

ОСМИ РУНД:

Българинът потегли в офанзиви и вкара ляв прав в главата на руснака. Ковальов отговори с ляв прав в главата на Пулев, който обаче пък контратакува с ляв ъперкът. Последва и ляво кроше на Тервел, което обаче не съумя да откри главата на Ковальов. В края точни дясно и ляво кроше разклатиха руснака.

ДЕВЕТИ РУНД:

Силно начало на предпоследния рунд за Пулев, откакто пласира дясно кроше в задачата. Той бе последван и прецизен ляв прав на българина. Руснакът обаче отвърна с ляво кроше в задачата. Тервел вкара дясно кроше, а в края размяната на тежки удари продължи.

ДЕСЕТИ РУНД:

В началото на последния рунд и двамата противници търсеха офанзиви от отдалеченост без непотребни опасности. Тервел първи нападна по-сериозно и вкара прецизен ляв прав. Последва конфликт ляво против дясно кроше сред двамата. Ковальов пласира мощна композиция, а в края Пулев удари тъкмо Ковальов. Така спечелилият трябваше да бъде избран от съдийското решение.

Тервел не се беше качвал на кръга над година. Последната среща за бронзовия медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година беше против намибиеца Викапита Мероро. Българинът стопира своя противник в 9-ия от общо 10 рунда на галата в Дар-Ес-Салаам, Танзания, провела се предишния януари.

Руснакът, който е едвам 3 месеца по-млад от българина, не се е качвал на кръга даже по-отдавна. Последният дуел на Ковальов беше на 2 ноември 2019 година, когато загуби с нокаут от Канело Алварес. В дуела с мексиканската суперзвезда ветеранът загуби и пояса на WBO в лека-тежка категория.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР