Българският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон

...
Българският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон
Коментари Харесай

Тервел Пулев грабна интерконтиненталната титла след победа в 12 рунда

Българският боксьор Тервел Пулев записа огромна победа над американеца Дешон Уебстър, която му донесе колана за Интерконтиненталната купа на WBA в зала " Колодрума " в Пловдив. По този метод Тервел продължи мощния си поход към Топ 20, изигравайки цялостни 36 минути (12 рунда) и бе разгласен за победител след 12 рунда.

„ Не мисля, че всеки би се справил с него. Сериозен боксьор от Съединени американски щати. За нас е голяма наслада, че ние го победихме в съвсем всички рундове. Горд съм да играя пред тази невероятна пловдивска аудитория. Няма къде да се хвърли яйце и да се счупи. Благодаря! ", съобщи Тервел след мача.

„ Трудно беше да га спирам, той влизаше с главата напред, само че това си е за негова сметка ", сподели още звездата на българския бокс. Тервел разяснява още: „ Умора има. Ние сме упражнявали, мисля, че се получи. Изкарахме рундовете с отмерено движение ".

„ За мен е значимо спорта да бъде това, което е. Разделни сме, останахме 6 милиона души в България. Спортът е феномен, който може да ни сплоти! Благодаря ви от сърце на всеки един! ", приключи щастливият Тервел.

Кобрата за възможния мач с Джошуа: Не се тормозя против кого ще се изправя

Двубоят на по-малкия от братята Пулеви против американския представител беше последният в програмата на специфичната галавечер, готова от Кубрат и мениджъра Ивайло Гоцев.

Дешон Уебстър е на 28 години и има 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и 2 провали. Тервел от своя страна е с съвършена статистика досега - 14 победи (12 с нокаут) от 14 мача.

На формалния кантар нашият боксьор излезе с 3 кг по-тежък от противника си - 90.700 кг против 87.750.

По-рано по време на мача сред Спас Генов и Леван Шоня на трибуните в зала " Колодрума " в Пловдив се е разразило меле сред феновете, съобщи gong.bg. От какво е подбудена експанзията на столовете не стана ясно, само че бързата интервенция на охранителите прекрати окуражените бойци край кръга, до момента в който Генов и Шоня играеха страховит двубой между тях.

" Тервел усети, че не е доста елементарно. Трябваше да си реши силите не за шест, а за 12 рунда. Брат ми е добър, противникът му също. Сигурен съм, че Тервел ще жъне триумфи. Отстрани е по-тежко ", съобщи Кубрат. Според него Тервел има сили да стане международен първенец.

" Трябва да нападна международната купа. Може да стане първенец - има техника, трябява му единствено още опит. Мачът с Джошуа ще е през април. Готов съм и ще донеса международната купа в България ", приключи Кубрат под аплодисментите на публиката.

ПЪРВИ РУНД

Още в самото начало Пулев се опита да сътвори отдалеченост от съперника си, който бързо търсеше клинчовете. Българинът вкара дясно кроше в главата и серия от ъпъркъти на противника си. Уебстър от своя страна опита да вкара ляво кроше, само че без триумф, а контрата на Тервел бе същата, и то точна. Работата на Пулев с крайници беше много умела в първия рунд, като американецът мъчно се ориентираше в ситуацията на кръга в Пловдив.

ВТОРИ РУНД

Дясната ръка на Уебстър работеше добре и той се опитваше да нанесе серия от крошета, само че Тервел се защитаваше ловко. След това нашият боксьор вкара мощен ъпъркът в тялото на съперника за края на втория рунд. Последва прав удар с дясната ръка, който разруши носа на американеца. Имаше моменти, в които и Уебстър удряше тежко, само че контраакциите на Пулев бяха страхотни.

ТРЕТИ РУНД

Ляв прав и ляво кроше за старт на третата част от нашия боксьор. Уебстър продължи да се навежда при положителните офанзиви на българина. Пулев стана доста нападателен в средата на рунда, пробвайки да пречупи гарда на Дешон. Уебстър вкара рисково ляво кроше, само че страховит десен ъпъркът и кроше от страна на Тервел го разколебаха. Боят продължи с замени на удари сред двамата боксьори.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Пулев остана неудовлетворен от някои отсъждания на рефера, който не правеше никакви забележки на Уебстър за слабото му държание, що се отнася до навеждането на главата. Съветите на щаба на Тервел бяха да се търси левия прав и генерално работата с лявата ръка. Уебстър насочи десен прав, само че ударът бе париран с превъзходен ляв прав. Темпото беше положително, а българинът не даваше чести шансове на съперника да нападна. Тази част бе по-оспорвана, откакто Тервел вкара ляв прав и две други положителни попадения, само че рундът свърши.

ПЕТИ РУНД

Уебстър се измъкна от унищожителна контраофанзива на Пулев, откакто някак „ се скри ", а ударът на Тервел приключи във въжетата. Опитите на Пулев не стопираха дотук и той нанесе серия от крошета в главата на Уебстър, само че последва тежък ъпъркът. След това имаше избухлив удар от Пулев, само че Уебстър отново избяга.

ШЕСТИ РУНД

Дешон Уебстър продължи да търси въжетата, където явно се усещаше по-добре, до момента в който Тервел в шестия рунд бе една концепция по-пасивен. Последва неакуратен удар от американеса, само че контраатакуващо кроше на Пулев попадна право в брадата му. Уебстър извади шанс, защото коленете на Пулев се огънаха. След това българинът нанесе мощен удар в брадата на противника си.

СЕДМИ РУНД

Бърз нокдаун на Уебстър. Надмощието на Тервел продължи с неистови темпове. Българинът пласираше удар след уар в главата на съперника, който едвам се движеше. Последваха десни крошета в главата на Уебстър, а той даже не можеше да контраатакува контриращо.

ОСМИ РУНД

Пулев мъчно успяваше да откри тялото и главата на противника при започване на осмия рунд, само че преднината му към този момент бе добра, до момента в който американецът едвам вдигаше ръцете си даже за гард. Рундът се организира главно в средата на кръга, като и двамата боксьори резервираха успокоение. И тази част протече добре за Пулев, който на два пъти имаше късмет да довърши мача, само че Уебстър бързо се възвърне.

ДЕВЕТИ РУНД

Нашият боксьор пласира ужасно дясно кроше, само че следващото навеждане на Уебстър го избави от безапелационен нокаут. Серия от дясно кроше и ляв ъпъркът. Прекрасен ляв ъпъркът в края на рунда, а Уебстър тичаше бързо към стола за отмора.

ДЕСЕТИ РУНД

Десетата част стартира с положителни десни прави от Пулев, който продължи да недоволства поради странното отношение на съдията към срещата и навежданията на Уебстър. Атаките му бяха стихийни, а Уебстър играеше, единствено с цел да оцелее. Лявата ръка на Тервел проработи на началното в мача равнище и Уебстър мъчно оцеляваше от ударите му.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Дешон Уебстър пласира ужасно ляво кроше в главата на българина, който остана хладнокръвен, въпреки ударът да беше тежък. Много положително дясно кроше пристигна от Тервел, който с нов десен удар повали Уебстър на земята, само че той бързо се изправи. Това не беше нокдаун за решенията на реферите. Пулев нападна мощно тялото на противника си.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД

Последният 12-и рунд стартира с маркиращи удари от Тервел, а Уебстър бе доста деен, играейки на правилото „ всичко или нищо ". Пулев вкара десен прав, а американецът още веднъж падна в краката му. Двамата влязоха в серия, само че ударите на Пулев не остана впечатлен от настройката на американеца. Това бе и краят на мача.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР