Българският боксьор Петър Белеберов постигна втора победа Европейските игри в

...
Българският боксьор Петър Белеберов постигна втора победа Европейските игри в
Коментари Харесай

Белберов докосва медалите в Минск

Българският боксьор Петър Белеберов реализира втора победа Европейските игри в Минск (Беларус) и се класира на 1/4-финалите.
 Българите в Минск на 24 юни (програма)
Във втората си среща той беше извънредно безапелационен против преставителя на домакините Виктор Хварков. И петимата съдии бяха единомислещи и му присъдиха триумф с 5-0 гласа (30-27, 29-28, 29-28, 29-28, 29-28). В първия си дуел Белберов се наложи над представителя на Азербайджан Мохамад Абдулаев също с 5-0 съдийски гласа.

Четвъртфиналният пердах на Белберов е на следващия ден, 25 юни след 19:30 часа.

Междувременно ръководителят на БОК Стефка Костадинова посети през днешния ден селото на спортистите на Европейските игри в Минск. Само няколко часа откакто се прибра от Лозана, където бе за откриването на новия дом на МОК, президентът на БОК се срещна с българските състезатели и треньори, с цел да благодари на призьорите и да окуражи нашите представители през идващите дни.

“Искам да благодаря на всички медалисти, които единствено за два дни завоюваха 9 оценки, специфични поздравления за шампионката Мария Оряшкова, за златните ни девойки от художествената гимнастика, за всички останали, които ни направиха горди на Европейските игри в Минск.

Благодаря и реверанс пред вашите треньори за работата, която са свършили, на президентите на федерациите за това, че обезпечават условия и средства, на екипа на БОК и сътрудниците. Да поздравим измежду нас една легенда – Мария Гроздева, която завоюва квота за седмата си олимпиада…

Благодарности към страната в лицето на Бойко Борисов, един от най-спортните министър председатели, който ви изпраща специфични поздрави и благодари за триумфите. Тук, в Минск, няма инцидентни неща. Всички стартирате от една линия и всеки може да стигне до триумфа. Желая ви да сте здрави, да носите националните екипи с горделивост и самочувствие и още доста радостни дни в Минск, “ сподели Костадинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР