Българският боксьор Кубрат Пулев има голям шанс да се изправи

...
Българският боксьор Кубрат Пулев има голям шанс да се изправи
Коментари Харесай

Пулев е най-вероятният следващ съперник на Тайсън Фюри

Българският боксьор Кубрат Пулев има огромен късмет да се изправи против някогашния международен първенец Тайсън Фюри преди края на годината, оповестяват медиите във Англия. Миналата нощ Фюри записа 28-та си победа на професионалния кръг (0 загуби, 1 равенство), откакто нокаутира германеца Том Шварц във втория рунд на конфликта им в Лас Вегас.

След триумфа си британецът разгласи, че счита да се бие още един път в края на септември или началото на октомври, преди да провежда реванш с първенец на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър след атрактивния, само че противоречив мач сред двамата в края на предходната година, приключил с тъждество. Боксовите експерти на Острова започнаха да гадаят кой е вероятен противник на Циганския крал за есента и някои дефинират точно Кобрата за любимец.

Пулев е кандидат номер 1 за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който към този момент е владеене на Анди Руис след изненадващата му победа над Антъни Джошуа. Заради реванша сред двамата, е доста евентуално IBF да оваканти купата и даде късмет на Пулев да се изправи против различен кандидат за пояса.

Преди всичко това, за българския боксьор следва значимо чуване пред Спортната комисия на Калифорния, на която той ще се надява още веднъж да получи боксовия си лиценз, който краткотрайно бе спрян от Комисията след абсурда с репортерката Дженифър Равало. За задачата Пулев ще би трябвало да потвърди, че е заплатил санкция в размер на 2500 $, минал е курс, който коментира заплахите и последствията от половото принуждение, както и да убеди Комисията, че схваща провинението си. Изслушването пред Спортната комисия на Калифорния ще бъде на 22 юли. При отрицателен излаз за Кобрата, той няма да може да се боксира на територията на Съединени американски щати за интервал, избран от Комисията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР