Българският боксьор Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла

...
Българският боксьор Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла
Коментари Харесай

Рекламодателите не се интересуват от мач на Кубрат Пулев за световната титла

Българският боксьор Кубрат Пулев е наложителен кандидат за международната купа във версия IBF и ще има мач за нея до 31 май 2020 година Носител на пояса след 7 декември ще бъде или Антъни Джошуа, или Анди Руис, които се изправят в директен конфликт между тях за това отличие, както и още за тези в WBA и WBO.

По всяка възможност обаче това няма да се случи. Така Кобрата ще се бие за овакантена международна купа против някого от идващите в ранглистата.

Причината за това беше загатната от промоутъра на Джошуа - Еди Хърн. Големите пари ще са в дуел сред спечелилия всред Ей Джей и Руис против Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, които се срещат на 22 февруари в реванш на конфликта им от преди тъкмо една година.

Всички платени малките екрани и рекламодателите чакат да се получи по този начин дълго чаканият мач сред Джошуа и Уайлдър или другото сходно представление - Джошуа против Фюри. Но предвид на набиращия все по-голяма известност Анди Руис, негово присъединяване против Уайлдър или Фюри също ще притегли голяма зрителска маса и баснословни суми от малките екрани и рекламодатели, което ще усили хонорарите и за самите боксьори.

Според анализаторите в Съединени американски щати, това прави изцяло безсмислени наложителните отбрани на коланите в IBF, WBO и WBA за спечелилия от мача сред Джошуа и Руис. Триумфиралият в тази борба ще би трябвало да организира две наложителни отбрани единствено в границите на шест месеца, тъй като с изключение на Кобрата, своя ред чака и Олександър Усик за колана в WBO.

Затова всички упования са спечелилият да оваканти поясите си и да направи борбите за тях сред идващите най-хубави в ранглистата, с цел да се впусне в дуел за огромните пари против Уайлдър или Фюри. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР