Българският боксьор Константин Костов започна с победа участието си на

...
Българският боксьор Константин Костов започна с победа участието си на
Коментари Харесай

Константин Костов се класира за четвъртфиналите на европейското по бокс за младежи в Армения

Българският боксьор Константин Костов стартира с победа присъединяване си на европейското състезание за младежи и девойки в Ереван, Армения, откакто надигра малтиеца Брадли Мула.

Костов сподели по-голямо многообразие в играта, като отвърна доста ловко офанзивите на противника си и изцяло справедливо надареният ни играч се наложи с цялостно съдийско единогласие - 5:0 съдийски гласа.

По този метод българинът се класира за четвъртфиналите в категория до 57 кг, където негов противник ще бъде унгарецът Франк Мате, а нова победа ще обезпечи на Константин Костов най-малко бронзово отличие от шампионата на Стария континент за младежи и девойки.

Освен това Костов стана едвам вторият роден представител, който доближава до четвъртфиналите в Ереван, откакто преди няколко дни това стори и Викторио Илиев в категория до 60 кг, който също резервира възможностите си за орден от шампионата.

За страдание, в днешния ден България претърпя и две провали в шампионата при девойките, откакто Люба Атанасова загуби от румънката Михаела Бадеску в категория до 48 кг, а при 54-килограмовите Кристина Станева отстъпи на Драгана Йованович от Сърбия.

Утре, на кръга в Ереван ще се качи единствено една българска боксьорка в лицето на Алейна Мехмед, която ще се бие против Нора Комятхи от Унгария в категория до 81 кг.

Българският народен тим по бокс за младежи и девойки е воден в Армения от треньорите Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР