Българският боксьор Даниел Асенов (категория до 52 кг) записа победа

...
Българският боксьор Даниел Асенов (категория до 52 кг) записа победа
Коментари Харесай

Даниел Асенов продължава на осминафиналите в Токио

Българският боксьор Даниел Асенов (категория до 52 кг) записа победа на старт на присъединяване си на олимпийските игри в Токио. Той се оправи с румънеца Козмин Гирлеану и си обезпечи място на осминафиналите в своята категория.

Българинът реализира триумф с цялостно съдийско единогласие (5:0 съдийски гласа) в тежка среща от шампионата.

Снимка: Reuters

Асенов стартира мача вихрено и съумя да нанесе много тежки удари на своя конкурент, като закономерно първият рунд отиде на неговата сметка. Румънецът съумя да даде отпор във втория рунд, само че това не му беше задоволително. В заключителната част двукратният европейски първенец наложи своето движение и закономерно подвигна победоносно ръце след рунда.

За Даниел Асенов това е второ присъединяване на олимпийски игри. Преди 5 години в Рио де Жанейро той приключи на 9-та позиция, като записа единствено една победа.

Снимка: Reuters

По-рано денем Станимира Петрова отпадна от боксовия шампионат в Токио. Напред на олимпийските игри в Япония продължава Стойка Кръстева, която реализира победа през вчерашния ден (25 юли).

По-късно през днешния ден двамата български плувци Антъни Иванов и Диана Петкова ще вземат участие в сериите в своите дисциплини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР