Българският боксьор Борис Станчов, който в края на миналата седмица

...
Българският боксьор Борис Станчов, който в края на миналата седмица
Коментари Харесай

Починалият в Албания български боксьор е имал забрана да се състезава

Българският боксьор Борис Станчов, който в края на предходната седмица умря след боксов мач в Шкодра, Албания, е имал възбрана да се състезава и заради това е взел участие на шампионата в Албания под подправена идентичност.

Веднага след случая в събота се популяризира информация, че умрелият боксьор е Исус Величков, само че в следствие стана ясно, че в действителност умрелият е Борис Станчов, който е втори братовчед на Величков. Именно Величков е дал своите данни на Станчев, с цел да може да взе участие той на шампионата в Шкодра, като това не е първият подобен случай. " Аз му дадох документите. Той имаше възбрана да играе. Има шест мача с моите данни. Доколкото знам, му заплащат, с цел да пада ", разкри Величков пред NOVA.

От Българския професионален боксов съюз потвърдиха, че Станчов е българският боксьор, умрял в Албания, само че обявиха, че той е взел участие на шампионата без тяхно познание. " От няколко източника постъпи информация, че лицето взело участие в събитието с драматичен край, е Борис Александров Станчов. Към момента Българският професионален боксов съюз има обосновани догатки, че Борис Александров Станчов е употребил непознати документи за приемането на професионален лиценз, с които с непозната идентичност е пътувал в чужбина и взел участие неведнъж в спортни събития. Изясняват се аргументите и събитията по отношение на вкарването в подвеждане на Българския Професионален Боксов Съюз и формалните органи. Веднага щом получи нужната информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи публично мнение за случилото се ", се споделя в публично известие от Съюза.

В същото време някогашният президент на Българския професионален боксов съюз доктор Георги Езекиев смята, че издаването на подправен лиценз на Станчов няма по какъв начин да стане без знанието на Съюза. " Проблемът е, че това момче е имало възбрана. За да я избегне, е играл с непозната идентичност. Изваден му е подправен лиценз със съдействието на федерацията, допускам, тъй като няма по какъв начин да стане по различен метод ", разяснява Езекиев.

Членът на УС на боксовия съюз Даниел Дамянович обаче е безапелационен, от Съюза не са знаели, че Станчов е с сменена идентичност. " Отношенията сред състезателя и Съюза - 99% минават през мениджъра ", изясни Дамянович. Той не може да си изясни за какво Борис е сменял самоличността си. " Ситуацията е ужасно неприятна. Ние сме подведени ", разяснява Дамянович пред NOVA.

Все още не е ясна повода за гибелта на Станчов, като една от версиите е, че той е получил инфаркт на кръга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР