Българският боец Благой Иванов – Багата записа втора победа в

...
Българският боец Благой Иванов – Багата записа втора победа в
Коментари Харесай

Престижна победа за Багата в UFC, донесе му солидна печалба

Българският войник Благой Иванов – Багата записа втора победа в най-престижното съревнование за ММА в света UFC. Той съумя да се наложи над 26-годишния австралиец Тай Туиваса на галавечер в Чикаго рано сутринта в неделя.
След три доста напрегнати рунда съдиите присъдиха успеха на Благой Иванов.
До този миг българинът инкасира загуба от Жуниор Дос Сантос в първия си мач в UFC, а във втория, при започване на месец март, записа и първи триумф. Жертва на нашия войник тогава стана опитният американец Бен Ротуел.
ВИДЕО ОТ БРУТАЛНИТЕ СБЛЪСЪЦИ В МАЧА
Австралиецът стартира нападателно дуела, само че Багата съумя да му противодейства и даже взе преимущество. Двамата влязоха в клинч, а българинът вкара дясно кроше на противника и го смъкна в нокдаун.
Във втората част Туиваса още веднъж се опита да стартира по-агресивно и даже съумя да удари Багата, тъй че да го разклати. Благой Иванов съумя да притисне съперника си, а в края на рунда го заключи в гилотина, само че сирената прозвуча.
В края на мача личеше изтощението при двамата. Багата съумя да се възползва от клинч, в който нанесе още удари. В последна сметка съдиите взеха решение в интерес на българина 29-28, 30-27, 30-27.
Освен престижа от триумфа, Благой Иванов е проработил и доста прилична сума от дуела. Колко завоюва Багата разберете в sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР