Българският бизнесмен Васил Божков по-скоро е задържан, отколкото арестуван в

...
Българският бизнесмен Васил Божков по-скоро е задържан, отколкото арестуван в
Коментари Харесай

Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи

Българският предприемач Васил Божков по-скоро е арестуван, в сравнение с задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ) поради неналичието на изпратени документи от прокуратурата на България за неговата екстрадиция.
Това съобщи пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен общоприет консул на България в Дубай, по случая „ Божков “.

„ Честата процедура в Емирствата е да бъде лишен интернационалният паспорт на лицето и то да обитава на адрес, който разгласи, до момента в който изчака решението на съда. Ако не е арестуван под стража, той е свободен да се придвижва из ОАЕ, да живее обикновено, да оперира със средствата, с които разполага “, разясни Керемедчиев.

„ Между ОАЕ и България няма контракт за правна помощ и съдействие. Много страни нямат подобен контракт с ОАЕ. Но въз основа на положителни дипломатически връзки сред ОАЕ и съответната страна може да се стигне до решение, което да форсира екстрадицията… Отношенията сред ОАЕ и България се усъвършенстваха през последните години “, сподели още Керемедчиев.

По думите му ОАЕ набират капитали по всевъзможни способи и дават убежища на всевъзможни хора, искащи да харчат парите си в страната.

„ Там има десетки милионери от разнообразни страни, които намират своя кей в Емирствата. Нека не считаме, че екстрадицията е невъзможна. Има прецеденти, в които с решение на емира се подхващат дейности в интерес на една или на друга страна, това се случва посредством положителните другарски връзки сред страните “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР