Българският бизнесмен Спас Русев официално се включва в състезанието за

...
Българският бизнесмен Спас Русев официално се включва в състезанието за
Коментари Харесай

Спас Русев влезе официално в надпреварата за втория най-голям телеком в Румъния

Българският предприемач Спас Русев публично се включва в надпреварата за втория максимален телеком в Румъния. По информация на профилираното издание Mergermarket, представено от " Капитал ", най-големият акционер в БТК е подал оферта за Telekom Romania. Информация, че Русев, който закупи и втория максимален телеком в Албания, има желание да се включи в конкуренцията, се появи още през май т.г.

В момента Telekom Romania е ръководен от гръцката Hellenic Telecommunications Organization (OTE), в която максимален акционер е Deutsche Telekom.

Самият Русев, след покупката на Telecom Albania (отново от OTE), съобщи, че желае да разшири активността си на Балканите. В същото време се появи информация, че се готви продажби на БТК.
 Vivacom не договаря с вложител за продажбата си - към този момент
Vivacom не договаря с вложител за продажбата си - към този момент

Какво споделиха от телекома за 5G, Huawei и комерсиалната война

Претендентите за активите на втория максимален телеком в Румъния са френската Orange, румънската RCS & RDS, както и четири фонда за дялов капитал. Mergermarket показва, че настоящата оценка на компанията е към €1 милиард. А българското издание написа по своя информация, че Русев има късмет за мобилния бизнес, като за закрепения най-силен кандидат е Orange.

Самата OTE желае да се концентрира върху активността си в Гърция, където ще вложи €2 милиарда до 2020 година Друга причина, посочена от румънските медии, е новият 3% налог, който сътвори неодобрение измежду огромния бизнес в северната ни съседка.

За предходната година Telekom Romania регистрира €933 милиона, спад от 4 %. Печалбата е €138 милиона - със 17 % по-ниска. Компанията има 2,3 милиона клиенти на срочни контракти и 3 милиона, които употребяват предплатени услуги. Фиксираните клиенти са 1,7 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР