Българският бизнес настоя правителството да промени схемата на компенсация за

...
Българският бизнес настоя правителството да промени схемата на компенсация за
Коментари Харесай

Бизнесът настоява правителството да премахне тавана на енергийната помощ

Българският бизнес настоя държавното управление да промени схемата на отплата за цената на тока като анулира тавана за енергийна помощ поради рецесията, подбудена от войната в Украйна. 

В противоположен случай стопанската система ни е застрашена от банкрути. Това е записано в обща позиция на национално показаните работодателски организации, които желаят среща с премиера и отрасловите министри за договаряне на незабавни ограничения в енергетиката. 

Бизнесът сочи настоящата цена на електрическата енергия за през днешния ден от 840 лв. за мегаватчас и до 1170 лв. в пиковите часове. 

А упованията за идващите дни са цената да доближи 800 евро на мегават, разяснява Добри Митрев от Стопанската камара.

„ Шокиращо е това, което се случва. Затова ще се опитам да се свържа с премиера, ще настояваме неотложно държавното управление да промени схемата за обезщетения, като отпадне този таван на подкрепяне. Икономиката ни, промишлеността ни, ще потъне. Очаквам прекъсване на производства, сериозна безработица, обществено напрежение, стопански срив и, за жалост, и обществен подобен “. 

 istock istock
По-тежка е обстановката с цените на природния газ и суровините за промишлеността, сподели още Добри Митрев. 

Затова работодателите упорстват за незабавна среща с премиера и министрите на енергетиката, на финансите и стопанската система, на която да бъдат взети незабавни ограничения за отплата на производството. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР