Българският баскетболист Александър Гавалюгов ще продължи развитието си в един

...
Българският баскетболист Александър Гавалюгов ще продължи развитието си в един
Коментари Харесай

Александър Гавалюгов ще продължи развитието си в Австралия

Българският баскетболист Александър Гавалюгов ще продължи развиването си в един от елитните баскетболни центрове в Канбера, Австалия - NBA Global Academy, оповестиха от сегашния му клуб Балкан Ботевград.

Гавалюгов е получил предложение да остане в академията, откакто прекара последния близо един месец там на лагер, в който на едно място бяха събрани млади състезатели с огромен капацитет.

Академията е в партньорство с Basketball Australia Centre Excellence в Австралия и служи като център нае NBA за най-хубавите евентуални момчета и девойки отвън Съединени американски щати, които упражняват под наблюдението на наети от НБА треньори.

През този сезон Гавалюгов взе присъединяване в влиятелния шампионат Адидас Next Generation, който се организира в Задар, като бе селектиран в сборния тим и направи мощно усещане с играта си, отбелязвайки приблизително по 13 точки и 5 асистенцчии. Впоследствие българинът бе извикан и на финалния шампионат, който се организира в Каунас, Литва, като с тима си завоюва второ място в Европа.

През годините с подрастващите тимове на БК Балкан Ботевград Александър Гавалюгов завоюва 8 трофеи на България, 4 Купи на България, също по този начин и Купа на ББЛ с втория мъжки отбор. Освен това младият плеймейкър стана на два пъти и първенец на България с мъжкия тим.

В своят нежна кариера до момента ботевградчанинът е печелил голям брой самостоятелни награди, като на европейското първентво U16 предишното лято, което бе в София, бе определен в идеалната петица на шампионата и стана топреализатор.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР