Българският баскетбол почти сигурно ще остане без шампион за сезон

...
Българският баскетбол почти сигурно ще остане без шампион за сезон
Коментари Харесай

България вероятно ще остане без баскетболен шампион за 2020 г.

Българският баскетбол съвсем несъмнено ще остане без първенец за сезон 2019/2020 година Това стана ясно след общото заседание на Националната баскетболна лига (НБЛ), извършено през днешния ден посредством видео конферентна връзка.

Десетте клуба от лигата се разделиха поравно във връзка с предлагането за неотложно преустановяване на шампионата. Шампионът и водач в класирането " Балкан ", " Рилски състезател ", " Черно море ", " Спартак " (Плевен) и " Академик Бултекс 99 " се оповестиха " за ", а " срещу " бяха " Левски ЛУКойл ", " Берое ", " А1 Академик " (София), " Черноморец " и " Ямбол ".

Същевременно седем от клубовете се сплотиха към концепцията при неспособност сезонът да бъде удължен, годината да бъде считана за нулева и да не бъде обявяван първенец. От НБЛ не показаха кои три клуба са срещу този вид, само че е ясно, че единият е " Балкан ", който още през вчерашния ден предложи с декларация актуалното класиране да бъде признато за извънредно, т. е. да получи служебно купата.

Крайното решение ще бъде взето от управителния съвет на федерацията (БФБ) в първата половина на април. Най-вероятно шампионатът няма да бъде удължен, в случай че до 15 май не се позволи подготвителна активност на клубовете, а от 1 юни не бъде разрешено да се организират мачове от шампионата в наличието на аудитория.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР