Българският баритон Владимир Стоянов. беше удостоен със званието Рицар на

...
Българският баритон Владимир Стоянов. беше удостоен със званието Рицар на
Коментари Харесай

Българският баритон Владимир Стоянов е удостоен със званието Рицар на Верди

Българският баритон Владимир Стоянов. беше почетен със званието " Рицар на Верди " на концерт в Парма, съобщи Българска национална телевизия. Това второто влиятелно отличие за международно приетия ни актьор, откакто преди две години в Италия получи премията " Фалстаф ".

Познавачите дефинират българския реализатор като същински аристократ на оперната сцена , а пеенето му - като олицетворение на класа, грациозност и жанр. И въпреки че тъкмо по тази причина званието " Кавалер " или " Рицар на Верди " толкоз му подхожда, за него премията е непредвидена.

" Тази премия пристигна доста ненадейно и по тази причина ме развълнува толкоз доста. Беше ми връчена по време на концерт в " Театро Реджо " - Парма, аз нищо не знаех, нямах никаква информация. Преди моето осъществяване на граф ди Луна, концертът беше спрян и беше оповестена тази премия. " - споделя Владимир Стоянов.

Наградата се счита за доста специфична, тъй като се връчва от първокласен клуб, сплотяващ най-заклетите фенове на композитора Джузепе Верди.

" Нарича се клуб на 27-те. Всеки един от тях носи името на една от оперите на Верди и това са, по този начин да кажем, изключителните фанатици на Вердиевото изкуство . Не всички артисти минават в този спектакъл. Когато се извършват оперите на Верди, това е публиката, която в случай че има нещо, което не е както би трябвало, което не харесва, тя го показва обществено във формата на кряскане, на подсвиркване, на протестиране. Това е едно от дребното места в света, където към момента има тази традиция публиката да показва гласно своето мнение и усещане от осъществяването. " - споделя българският оперен изполнител.

Владимир Стоянов от години се радва на любовта на публиката в Парма. Печели я още през 2003 г, когато с огромни съмнения приема да пее партията на Жорж Жермон в " Травиата ".

Казва, че любовта сред него и тази аудитория е взаимна. Доказва го и фактът, че макар изключителните български оперни артисти, пели преди него в Италия, никой до момента не е бил обявяван за " Кавалер на Верди " в дългата история на тази влиятелна премия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР