Българският авиопревозвач Gullivair започва редовни полети до Скопие, Тирана и

...
Българският авиопревозвач Gullivair започва редовни полети до Скопие, Тирана и
Коментари Харесай

Gullivair започва полети до Скопие, Тирана и Солун

Българският авиопревозвач Gullivair стартира постоянни полети до Скопие, Тирана и Солун. Това оповестиха от летище София, което разгласи новостите в лятната си стратегия.

Първият полет до Скопие беше изпълнен на 26 март, а този за Тирана е плануван за 2 април. Полетите до Солун ще бъдат три пъти в седмицата - вторник, петък и неделя и стартират от 17 юни. От уеб страницата на самолетната компания се вижда, че билетите към този момент могат да бъдат закупени като се изключи Солун.

Друга нова балканска дестинация пуска нискотарифният авиопревозвач Ryanair, който стартира да лети до Задар, Хърватия. Полетите са планувани от 1 май - два пъти седмично в сряда и неделя.
Какво още от София
Летище София осведоми, че Czech Airlines също възвръщат полетите си по маршрута София-Прага, по който не са летели от 2012 година Те ще бъдат три пъти седмично в дните вторник, четвъртък и събота от 3 май. А Италианските авиолинии (ITA) още веднъж ще летят до Рим (Фиумичино) всеки ден от седмицата без четвъртък от 1 май.
Реклама
Към морето вариантите също се уголемяват. Ryanair стартира полети до Варна два пъти седмично от 1 май, а самолетна компания Gullivair възобновява полетите си до Бургас от 10 април. Националният авиопревозвач " България ер " също извършва полетите си до двата града.

Преди към седмица Wizz Air разгласи 7 дестинации, които ще бъдат добавени отначало към софийската мрежа на самолетната компания, измежду които Малага, Лисабон, Билунд, Братислава, Катания (Сицилия), Лондон Гетуик и Малта. Още 4 маршрута се възобновяват от Варна до Прага, Карлсруе/Баден-Баден, Ларнака и Ливърпул. Изпълнението им ще бъде възобновено в интервала 21 март - 11 април 2022 година
Gullivair и други проекти
" Гъливеър " е записана през 2016 година под името " Топ джетс ", заменено с актуалното в средата на 2020 година " Гъливеър " е благосъстоятелност на " Еър логистик ", еднолична благосъстоятелност на Янко Иванов, който до неотдавна е бил шеф на " Би Ейч Еър ". От протокола от общото заседание от 11 август 2021 година излиза наяве, че Янко Иванов е освободен от поста шеф на огромния транспортьор.

Брандът Gullivair интензивно стартира да се появява в медийното пространство след известието, че е получила позволение от американската страна за директни полети и възнамерява такива сред София и Ню Йорк, за които към момента няма публично съобщение, че ще стартират да се извършват.
Реклама
По неофициална информация самолетната компания разполага с 3 самолета Airbus A330-200 и три ATR 72 - 600. Според представители от пазара част от концепцията е по-малките самолети ATR 72 да зареждат от страната и прилежащи страни по-големите Airbus и техните задокеански полети. Първият пуснат полет на самолетната компания беше сред София и Бургас, като имаше и хрумвания за вътрешни полети сред София и Русе. Авиокомпанията прави и чартърни полети до Малдивите, Доминикана и така нататък
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР