Българският авиопревозвач GullivAir ще оперира линията София – Скопие. Първият

...
Българският авиопревозвач GullivAir ще оперира линията София – Скопие. Първият
Коментари Харесай

GullivAir ще лети от София до Скопие

Българският авиопревозвач GullivAir ще оперира линията София – Скопие. Първият демонстрационен полет ще е на 11 февруари. Информацията бе доказана публично от транспортния министър Николай Събев в изявление за BTV.

В събота пък министърът на превоза на Северна Македония Благо Бочварски в изявление за МИА също удостовери новината. Освен двамата отраслови министри на България и Северна Македония, на полета ще летят и български туроператори.

Министър Събев отхвърли информацията, че линията може да бъде дотирана от българската страна, само че съобщи, че плановете за разноските към момента се изготвят. Още не е ясно и какъв брой ще коства билета.

Бих желал страната да не взе участие със дотации и това може да стане, в случай че се провежда мъдро “, съобщи Събев.

Припомняме, че българският авиопревозвач ще реализира и вътрешните полети сред София и Русе.

Транспортният министър съобщи, че ведомството работи по това с един билет да се стига от София до Слънчев бряг. За задачата разписанията на БДЖ би трябвало да бъдат синхронизирани с довеждащ превоз. Така жителите ще пътуват с трен от София до Бургас, а от Бургас ще се качват на рейс до Слънчев бряг.

Събев и новото управления на мегакомпанията имат желание да понижат разноските най-малко с 30 на 100 още през тази година.

41 млн. лева са загубите за 2021 година Имаме предпочитание да спрем огромните приключвания под формата на изкуствени разноски “, съобщи Събев.

Припомняме, че в петък на публична конференция транспортният министър показа борда на новата мегакомпания. Изпълнителен шеф е проф. Йордан Мирчев, а ръководител на Съвета на шефовете – Симеон Евтимов. Членове на Съвета са Любомир Сяров, Петко Петков и Кирил Григовор.

Министър Събев уточни, че Мирчев и Евтимов са част от неправителствена организация, която е имала подготвени хрумвания за промяна в железниците. Цената на билета няма да бъде увеличена, най-малко до момента в който железниците не предложат по-добро качество на услугата.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР