Българският антифашистки съюз в София изпрати декларация до президента на

...
Българският антифашистки съюз в София изпрати декларация до президента на
Коментари Харесай

Сърбия да не сменя името на Димитровград, настояват нашите антифашисти

Българският антифашистки съюз в София изпрати декларация до президента на Сърбия Александър Вучич срещу преименуването на град Димитровград.
Писмото на антифашистите е изпратено и до ръководителя на 44-то Народно заседание Димитър Главчев, който съгласно съюза наскоро изпратил молба до Вучич против преименуването на града.

В този подтекст от Българския антифашистки съюз осведомят, че през 1993 и 2004 години на два следващи референдума сънародниците на Вучич от Димитровград са дали своят вот за запазването на името на града. В това число попадали и доста хора с българско етническо съзнание.

Според съюза основателите за повторното преименуване на града са среди, свързани с Отвореното общество на Джордж Сорос и оповестили се в поддръжка на Съединени американски щати по време на бомбардировките над Съюзна република Югославия.

 Мемориална плоча раздразни старозагорските комунисти
Мемориална плоча раздразни старозагорските комунисти

Почита паметта на жертвите на Народния съд

Антифашистите означават и че Георги Димитров е бил българският политик с максимален принос за дружбата и другарството сред двата народа още от времето на антихитлеристката опозиция до момента.

По тези мотиви съюзът показва вяра, че името на града няма да бъде заменено и молбата на Димитър Главчев и българите в Сърбия ще бъде почетена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР