Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя

...
Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя
Коментари Харесай

Ансамбълът ни върви четвърти за Световната купа

Българският отбор заема четвърто място във краткотрайното класиране за многобоя след изиграването на съчетанията с пет топки на първата за годината Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро.
 Бабата на наша прелест готвила на Тодор Живков
Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс получиха за композицията си оценка от 23.950 точки (15.500 за компликация и 8.450 за изпълнение) и се класираха за финала на пет топки в неделя. Грациите играха без неточност, а оценката им за осъществяване е най-висока от всичките 18 тима.

За гимнастичките това е първо съревнование за новия сезон, в което те ще покажат новите си две композиции. България беше без арбитър в първия ден на конкуренцията, а в събота измежду реферите ще бъде Филипа Филипова. Лидер досега е Русия с 25.250 точки (16.900 за компликация и 8.350 за изпълнение), а на втора позиция е Беларус с 24.050 (16.200 и 7.850). Третото място заемат домакините от Италия с 24.000 точки.

Любопитното е, че повече от един час след края на надпреварата оценката на италианките от 23.900 беше нараснала и по този начин те изместиха българките от третата позиция. След България в класирането са тимовете на Япония с 23.550, Израел с 23.100, Украйна с 23.050 и други. Изпълненията на три обръча и два чифта бухалки са в събота късно вечерта. Преди това е самостоятелната конкуренция при дамите на бухалки и лента.

След първия ден, в който се играха композициите с обръч и топка, българките Боряна Калейн и Катрин Тасева са надлежно трета и четвърта във краткотрайното класиране за многобоя. Преди тях са само рускините Арина Аверина и Дина Аверина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР