Българският ансамбъл за девойки зае десето място след изпълнението на

...
Българският ансамбъл за девойки зае десето място след изпълнението на
Коментари Харесай

Десето място за ансамбъл девойки в първия ден от Европейското първенство

Българският отбор за девойки зае десето място след осъществяването на съчетанията с пет обръча на европейското състезание по художествена гимнастика, което се организира в Баку.

Младите гимнастички позволиха неточности в осъществяването си и оценката им от 20,150 не им стигна за край на обръчи. По правилник се класират първите осем тима.

" Много добре потеглиха, само че за жалост изгубиха централизация в последната част и позволиха неточности. Очаквам отсега нататък да бъдат по-добре готови душевен и да натрупат опит от европейското за идващото огромно съревнование. Съжалявам, тъй като направихме страхотна подготовка, само че през днешния ден не бяха съсредоточени. Дай Боже да стигнем до медалите ", сподели треньорът Вяра Ваташка пред Българска национална телевизия.

Утре започват самостоятелните надпревари за дами с осъществяванията на обръч и топка. Боряна Калейн ще играе на обръч и топка, Невяна Владинова на обръч, а Катрин Тасева на топка.

По правилник в отборната конкуренция се сумират двете оценки на отбор - девойки, както и шестте най-високи оценки от изиграните 8 съчетания от индивидуалистките, а това дефинира класирането на тима на всяка страна. Няма самостоятелен многобой, а единствено финали - при дамите първите 8 на всеки апарат от квалификациите (по 2 от държава), при ансамблите - първите 8 на всяко комбиниране.
 Илиана Раева: Момичетата пожелаха да отида с тях в Баку
Илиана Раева: Момичетата пожелаха да отида с тях в Баку

Нямаше по какъв начин да им откажа, тъй като знам, че се усещат по-спокойно, когато съм с тях
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР