Българският анализ показва, че нито един от изложените пет сценария

...
Българският анализ показва, че нито един от изложените пет сценария
Коментари Харесай

Захариева: Нито един от изложените 5 сценария по Бялата книга в чистия си вид не съответства на интересите ни


Българският разбор демонстрира, че нито един от изложените пет сюжета по Бялата книга в чистия си тип не подхожда на ползите на България. Това съобщи вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i]Захариева взе участие в съвещание на Външната комисия, където бе изслушана заразвитието на общоевропейския спор по отношение на Бялата книга за бъдещето на Европа.[/i]

Дебатът за бъдещето на Европа продължава. Президентът Туск има предпочитание за по-чести лидерски диспути на тази тематика. Септември месец президентът Юнкер изложи и 6-ти сюжет, с изключение на другите 5 по Бялата книга, сподели Захариева. Тя разяснява, че самата Бяла книга постоянно е определяла опция и за някакъв промеждутъчен сюжет и за няколко вероятни комбинации сред тези 5 сюжета и за напълно нов 6-ти сюжет. Дебатът следва. Провеждат се доста диспути в разнообразни браншове, НПО-та и бизнеса, уточни вицепремиерът.

„ Българският разбор демонстрира, че нито един от изложените пет сюжета по Бялата книга в чистия си тип не подхожда на ползите на България. България е за по-силна, по-обединена, по-интегрирана, по-солидарна Европа и Европа, която взима решения по-близо до българските жители, и за присъединяване на България в множеството интеграционни процеси “, посочи външният министър.

Тя разяснява още, че в речта си президентът Юнкер прикани за неотложно приемане на България и Румъния в Шенген и за ускорено приемане на двете страни в еврозоната. Винаги сме се стремили да бъдем част от множеството интеграционни процеси, акцентира Екатерина Захариева.

„ От 2011 година има Резолюция на Екологичен потенциал, че България и Румъния извършват техническите критерии. Шенген не работи в цялостния си тип. Има мнение, че първо би трябвало да се види какъв Шенген ще бъде и тогава да се уголемява. Нашата позиция е, че сме изпълнили критериите си и е време да сме член на Шенген “, уточни министърът на външните работи.

Захариева напомни и българската позиция, че статутът на Йерусалим би трябвало да се взема решение в договаряния и кротичък разговор сред Израел и Палестина. „ Няма да помогне едностранно решение от едната от страните. Надяваме се да няма принуждение “, добави тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР