Българския национален отбор записа брилянтен старт на Лигата на Нациите.

...
Българския национален отбор записа брилянтен старт на Лигата на Нациите.
Коментари Харесай

2 от 2! България с перфектен старт в Лигата на Нациите

Българския народен тим записа брилянтен старт на Лигата на Нациите. След като преди единствено 3 дни " лъвовете " удариха Словения като посетител, в този момент възпитаниците на Петър Хубчев съумяха да излъжат Норвегия и с гол в 59` на Радослав Василев се поздравиха с втора поредна победа в новия шампионат на УЕФА.
Първото полувреме мина под диктовката на Норвегия, само че Пламен Илиев не разреши на гостите да материализират преимуществото си. Още първоначално той направи прелестно избавяне против Йонсен, който остана самичък против него. До края на полувремето той направи нови две спасявания, пазейки нулевото тъждество.
През вторите 45 минути дуелът продължи да се развива по същия метод, само че този път в 59` при отлична акция по дясното крило България съумя да вкара с единствения си прецизен удар в мача. Страхил Попов беше изведен по дясното кирло и десният бек центрира чудесно за резервата Радослав Василев. Той с глава прати топката в далечния ъгъл и означи единствения гол в мача.
3 минути преди края един от най-опитите в норвежкия отбор - Нордвейт си изкара червен картон, а гостите по този начин и не стигнаха до рискова обстановка за равнене на резултата.
Благодарение на успеха България се оказа в отлична позиция за офанзива на първото място в своята група в поток C на Лигата на Нациите. Възпитаниците на Петър Хубчев записаха втора поредна победа, с което са безапелационен водач с 6 точки. До края на първата фаза остават 4 мача - два мача с Кипър, домакинство на Словения и посещение на Норвегия.
Подробности от мача България - Норвегия четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР