Българския футболен съюз (БФС) отказа достъп на bTV Media Group

...
Българския футболен съюз (БФС) отказа достъп на bTV Media Group
Коментари Харесай

БФС не пуска bTV на мача с Англия

Българския футболен съюз (БФС) отхвърли достъп на bTV Media Group за идната евроквалификация сред националните тимове на България и Англия.
На публицистите от медийната група са отказани акредитации за срещата на 14 октомври на Националния стадион " Васил Левски ", защото съгласно футболната централа bTV е нарушила реда за медийно отразяване на предходното домакинство на националите ни против Косово, което се игра на 10 юни.
При въпросния мач, малко след среднощ, репортерът на bTV Флорина Иванова е снимала президента на БФС Борислав Михайлов да напуща стадиона с джип, паркиран непосредствено на лекоатлетическата писта.
Това се е случило близо час след края на мача, при празен стадион и трибуни, след всички конференции и след края на телевизионното студио на медията, притежател на правата за лъчение – Българска национална телевизия.
" Казусът тогава провокира необятен публичен интерес. Заради това, че е разрешил на пистата да влезе частен автомобил, който унищожава покритието ѝ, беше уволнен шефът на стадиона Георги Кузев ", напомнят от медията.
На 11 юни последва писмо от БФС до Съвета за електронни медии (СЕМ) с изказванието, че този клип нарушава разпоредбите на УЕФА, както и правата на лицензианта за шампионата Българска национална телевизия.
Според УЕФА, медия, която не държи правата за лъчение, няма право да снима в чашата на стадиона в деня на мача. Но въпросният видеоклип е сниман 28 минути след среднощ, т.е. - на идващия ден, означават от bTV.
Загубата на националите от Косово с 2:3 на 10 юни провокира мощни реакции. Затова и решението на Борислав Михайлов да напусне стадиона с джип през пистата и да избегне чакащите го на входа кореспонденти, бе проблем от висок публичен интерес.
Въпреки че видео материали по време на мача с Косово бяха излъчени и от други медии, bTV е единствената със неразрешен достъп за идната подготовка с Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР