Българския евродепутат Андрей Слабаков подкрепи Съюз на ловците и риболовците

...
Българския евродепутат Андрей Слабаков подкрепи Съюз на ловците и риболовците
Коментари Харесай

Слабаков подкрепи НЛРС-СЛРБ в борбата срещу забраната на лова и риболова в 10% от територията на ЕС

Българския евродепутат Андрей Слабаков поддържа " Съюз на ловците и рибарите в България " (НЛРС - СЛРБ). Стратегията предлага да бъдат избрани 10% строго предпазени зони (без ясно систематизиране на процентите сред членките) на територията на Европейски Съюз като в тях да се забранят лова, риболова и горското стопанство.

В прочувствено изявление той акцентира, че налагането по сходен метод на рестрикции, изключително за действия като лова и риболова, наподобява по-скоро на връщане към интервала на комунизма, в сравнение с актуален метод, отчитащ характерните потребности на страните и надлежно на локалните общности в тях.

Той се обърна към евродепутатите по този начин:

„ Уважаеми сътрудници, в устрема си да покажете какъв брой сте загрижени за природата изпадате в крайности, които единствено ще навредят. Забраната за всякаква активност... Горскостопанска, ловна или риболовна активност на територията на Натура 2000 е повече от неуместна. Изглежда ми необичайно по какъв начин политиката ви прави цялостен кръг и се връща към забавната остаряла фраза „ Един човек, когато има проблем е покруса, а когато са един милион е статистика ". "

Той добави и че зоните от „ Натура 2000 " покриват сред 10 и 15 % от териториите на огромна част от страните в Европейски Съюз, до момента в който в България те покриват над 30 % от площта на страната. По време на изявлението си, Слабаков зададе риторични въпроси на създателите на Стратегията: „ Вие имате ли визия какъв брой са потребни дейностите в тази територия? Въобще някой ходил ли е в Натура 2000, когато е изготвял този проект? ".

Той изясни за изгодите от горското стопанство, лова и риболова, като акцентира, че тази възбрана би засегнала стотици хиляди хора в България и милиони в Европа, както и че дребният и междинен бизнес в тези региони ще бъде тотално погубен. Преди да бъде пресечен, той съобщи „ Тези хора по този начин си изкарват прехраната. Там няма промишленост. Ако им бъде отнето това право, те ще изоставен така и така обезлюдените региони ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР