Българските зрелостници, които завършват гимназия през 2019 година, отново могат

...
Българските зрелостници, които завършват гимназия през 2019 година, отново могат
Коментари Харесай

Важно за зрелостниците: Пълна стипендия за 4 години в Бабсън Колидж в Бостън

Българските зрелостници, които приключват гимназия през 2019 година, още веднъж могат да аплайват за стипендия за 4-годишно образование за бакалавърска степен в най-хубавия университет за бизнесмени – Бабсън Колидж в Бостън.
 Мартина, която завоюва стипендия от половин милион, желае един ден да се върне в България  18-годишно момиче от Пловдив завоюва стипендия от половин милион лв.
Това е допустимо с помощта на обичайна стратегия на Фондация “Кроношпан ” за възпитаници от Централна и Източна Европа. Пълната стипендия покрива разноските за четирите години на образование – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до Съединени американски щати.

Конкурсът минава през няколко етапи. Като първа стъпка кандатите би трябвало да се записват и да подадат документи до 29 септември 2018 година на уеб страницата на фондацията - https://kronospanfoundation.org/kronospan-scholarship/. След обзор на документите определени претенденти вземат участие в специфичен уъркшоп с представители на Бабсън Колидж. До декември 2018 година финалистите би трябвало да положат и изпитите TOEFL и SAT, като разноските за тях се поемат още веднъж от Фондация “Кроношпан ”. Следват спомагателни изявленията с представители на университета, а спечелилият в състезанието ще бъде разгласен през март 2019 година.

През всички тези етапи мина и миналогодишната победителка – българката Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив. Тя преодоля сполучливо конкуренцията на стотици свои връстници от Централна и Източна Европа и преди дни стартира образованието си в Бабсън Колидж.

“Това е изключителна опция и съм доста признателна за нея. Надявам се и доста други млади българи да се борят за нея. ”, споделя Мартина.

“Всичко тук ме впечатлява – от професорите, през модела на образование до студентите, които срещам. Това е един от най-интернационалните колежи в Съединени американски щати и имам шанса да изучавам и доста за други култури ”, споделя тя.

„ Успехът на Мартина направи доста българи горди. Надяваме се да послужи и като мотивация и ентусиазъм за други знаещи, надарени и упорити българските деца, които да аплайват тази година “, показа Николай Банков, Изпълнителен шеф на „ Кроношпан България “.

Надпреварата за стипендията на Фондация „ Кроношпан “ се организира за седма година. Освен Мартина, състезанието са печелили възпитаници от Унгария, Полша, Румъния, Украйна и Беларус. Всички те получават обучение в Бабсън Колидж, който оглавява над двайсет години класациите на просветителните центрове за подготовка на бизнесмени в Съединени американски щати и света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР