Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв.

...
Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв.
Коментари Харесай

1 млрд. лв. получават родните земеделци и животновъди

Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 милиарда лева средства докрая на годината. Новината стана ясна на " Национално животновъдно ревю Сливен 2019 ". Събитието бе проведено от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни. На ревюто бяха показани над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото биологичното многообразие на страната ни и достиженията на селекцията, провеждана от развъдните организации в региона на говедовъдството, овцевъдството, козевъдството и коневъдството, оповестява аг. " Фокус ". Изложението се организира на Пазара за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево, област Сливен.

Част от събитието бе министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя бе дружно с министър-председателя Бойко Борисов. Десислава Танева срещна животновъдите с графика на заплащанията докрая на годината. " От 18 октомври до края на годината до 20 декември близо 1 милиарда лева ще получат българските аграрни производители и животновъди. Започваме на 18 октомври с националната преходна помощ - 55 % от ставката на говеда, на овце и кози без селекционен надзор. Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания. Продължаваме на 1 декември с обвързаната поддръжка за всички категории животни, всички схеми, на 100 % дефинитивни заплащания ", сподели Танева. Тя разясни, че следва след 8 декември седмицата най-голямото заплащане. Министърът обърна вниманиe, че за първи път за първа година ще бъде платена до 20 декември и мярка 13.1 " Необлагодетелствани региони 1 и 2 ". " Всички нужни действия във връзка с инспекции, на подготовка на възможни условия са в график, с цел да станат вероятни тези заплащания ", добави още министърът. Танева увери, че предстоящите средства към земеделската общественост ще стигнат милиарда лева " Обявили сме индикативния график за приемите на Фонд " Земеделие " идната година. той е на уеб страницата. Всеки може да се запознае.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че се е схванал с министрите Горанов и Танева към Коледа да бъдат направени всички заплащания към земеделците и животновъдите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР